Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Ξεκίνησε η άνοδος της θερμοκρασίας - Την Παρασκευή κοντά στους 60 Φαρενάιτ

Βγαίνει από το... ψυγείο σταδιακά η πόλη της Νέας Υόρκης, αφού, από το πρωί της Τρίτης, η θερμοκρασία αρχίζει σταδιακά να ανεβαίνει, με τις μέγιστες να μην θυμίζουν τα επίπεδα των τελευταίων δυο εβδομάδων και να ξεπερνούν πλέον τους 40 βαθμούς Φαρενάιτ.

Ειδικότερα, ο υδράργυρος την Τρίτη αναμενόταν να αγγίξει τους 44 βαθμούς Φαρενάιτ (7 βαθμοί Κελσίου), ενώ την Τετάρτη η μέγιστη προβλέπεται μεν λίγο μικρότερη (41 - 5) αλλά η ελάχιστη δεν θα πέσει κάτω από τους 35 Φαρενάιτ (2 Κελσίου).  Η πιο μεγάλη άνοδος, όμως, θα φανεί την Πέμπτη, όταν το θερμόμετρο θα σκαρφαλώσει στους 49 Φαρενάιτ (9 Κελσίου), ενώ την Παρασκευή η μέγιστη θα φτάσει τουλάχιστον τους 58 Φαρενάιτ (14 βαθμούς Κελσίου), την στιγμή που, μια εβδομάδα νωρίτερα, η αίσθηση ήταν στους... -14 βαθμούς Κελσίου.  Δηλαδή, θα είναι μια άνοδος 28 βαθμών Κελσίου μέσα σε διάστημα 7 ημερών.

Παρόλα αυτά, οι υψηλές, για την εποχή, θερμοκρασίες θα διαρκέσουν έως το Σάββατο, όπου η μέγιστη θα είναι και πάλι στους 7 βαθμούς Κελσίου.  Από την Κυριακή μέχρι και την επόμενη Πέμπτη οι μέγιστες προβλέπονται κάτω από 40 Φαρενάιτ ενώ οι ελάχιστες θα "φλερτάρουν" ακόμη και με τους 20 (-5), χωρίς όμως πρόγνωση ψυχρών ανέμων.  Όμως, οι πρώτες προγνώσεις θέλουν επιστροφή σε επίπεδα άνω των 40, μια εβδομάδα μετά.

Πάντως, η πόλη δεν έχει συνέλθει πλήρως από την χιονοθύελλα της περασμένης Πέμπτης.  Κάτι που φαίνεται τόσο στις συγκοινωνίες, όπου υπάρχουν καθυστερήσεις σε γραμμές αλλά και φέρυ μπόουτ εκτός λειτουργίας, αλλά και τον Τομέα Καθαριότητας: Με μεγάλη ποσότητα χιονιού ακόμα στους δρόμους, τα συνεργεία έχουν βάλει, επί του παρόντος, σε δεύτερη μοίρα την αποκομιδή των απορριμμάτων, συνιστώντας υπομονή από το κοινό, έως επιστρέψουν σε κανονικές συνθήκες λειτουργίας.

Σχετικά με πιθανή επόμενη χιονόπτωση, επί του παρόντος δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις, αλλά άπαντες βρίσκονται σε επιφυλακή, καθώς κάθε μακροπρόθεσμη πρόβλεψη θεωρείται παρακινδυνευμένη.