Logo
Print this page

Συνάντηση Τραμπ - Κιμ τον Μάιο

Πρόσκληση από τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν για επίσημη συνάντηση, κατόπιν μεσολάβησης της Νοτίου Κορέας, θα δεχθεί, για τον προσεχή Μάιο, ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, όπως επιβεβαιώθηκε από τον Λευκό Οίκο.

 

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς, ο κ. Τραμπ εξέφρασε την εκτίμησή του για τα πολύ θερμά λόγια της αντιπροσωπείας της Νοτίου Κορέας", τονίζοντας πως "θα αποδεχθεί την πρόσκληση να συναντηθεί με τον Κιμ Γιονγκ Ουν σε μέρος και ώρα που θα καθοριστεί.  Επιθυμούμε την αποπυρηνικοποίηση της Βορείου Κορέας.  Στο μεταξύ, όλες οι κυρώσεις και οι πιέσεις θα παραμείνουν ως έχουν στο μέγιστο".

Η είδηση είχε αρχικά ανακοινωθεί από το Νοτιοκορεάτη Σύμβουλο Διεθνούς Ασφαλείας, Τσανγκ Ο Γιονγκ, ο οποίος έπαιξε διαμεσολαβητικό ρόλο στην προσέγγιση ανάμεσα στους δυο ηγέτες, οι οποίοι μέχρι πρότινος αντήλλασαν ξεκάθαρες πολεμικές απειλές.

Πρόκειται για την πρώτη απόπειρα διπλωματικών επαφών ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Β. Κορέα από το 2009, όταν οι εξαμερείς συνομιλίες (με την συμμετοχή ΗΠΑ, Ν. Κορέας, Β. Κορέας, Ιαπωνίας, Ρωσίας και Κίνας) διεκόπησαν, λόγω αποχώρησης της Β. Κορέας.

© 2012 - 2022 NewGreekTV.com

Website Design