Logo
Print this page

Απόφαση-βόμβα από Τραμπ: εκτός Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο Τίλερσον

Σούπερ αιφνιδιασμός από τον Ντόναλντ Τραμπ. Ο Αμερικανός Πρόεδρος θέτει εκτός κυβέρνησης στον υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον! Την πληροφορία μεταδίδει τώρα το πρακτορείο Reuters.

 

Νέος υπουργός Εξωτερικών ορίζεται σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Μάικ Πομπέο, μέχρι σήμερα διευθυντής της CIA.

Ταυτόχρονα έγινε γνωστό ότι τοποθετείται ως νέα διευθύντρια στην CIA η Τζίνα Χάσπελ. Είναι η πρώτη γυναίκα στην ιστορία της υπηρεσίας που αναλαμβάνει τον πρώτο ρόλο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ήθελε μία νέα ομάδα να αναλάβει εν όψει των συνομιλιών με τη Βόρεια Κορέα και λόγω ποικίλων διεθνών διαπραγματεύσεων για τις εμπορικές συναλλαγές που βρίσκονται σε εξέλιξη, εξήγησε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου μετά την αποπομπή του υπουργού Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον και τον διορισμό του διευθυντή της CIA Μάικ Πομπέο στη θέση του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Ο Τραμπ δήλωσε σίγουρος ότι ο Πομπέο «είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για τη δουλειά σε αυτήν την κρίσιμη καμπή», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

«Ο Μάικ Πομπέο, επικεφαλής της CIA θα γίνει ο νέος μας υπουργός Εξωτερικών. Θα κάνει απίθανη δουλειά! Η Τζίνα Χάσπελ θα γίνει η νέα διευθύντρια της CIA και η πρώτη γυναίκα στη θέση αυτή. Συγχαρητήρια σε όλους!», έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter ανακοινώνοντας την αποπομπή του υπουργού Εξωτερικών, τον διορισμό του νέου επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας και της νέας επικεφαλής της CIA σε ένα tweet.

© 2012 - 2022 NewGreekTV.com

Website Design