Log in
A+ A A-

Ο χειμώνας αποχαιρετά με χιονοπτώσεις το Μ. Σάββατο και κρύο το Πάσχα

Με συνθήκες που θα θυμίζουν... Φεβρουάριο θα γιορτάσει το φετινό Πάσχα ο ελληνισμός στην Βορειοανατολική Ακτή των ΗΠΑ, αφού η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα τουλάχιστον μέχρι τια αρχές της επόμενης εβδομάδας.

 

Σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων για τη Νέα Υόρκη, κατά την διάρκεια της ημέρας του Μ. Σαββάτου θα σημειωθεί μίξη χιονιού - βροχής, ενώ προβλέπεται ελαφρά χιονόπτωση αργά το απόγευμα, το ύψος της οποίας εκτιμάται ότι δεν θα ξεπεράσει την μια ίντσα.  Για την Κυριακή του Πάσχα, δεν διαφαίνεται μέχρι στιγμής χιονόπτωση, αλλά η θερμοκρασία θα είναι χαμηλή για την εποχή, αφού θα κυμανθεί μεταξύ 32 και 45 βαθμούς Φαρενάιτ, ενώ δεν θα υπάρχει καθαρή ηλιοφάνεια, αλλά συννεφιά.

Σε κάθε περίπτωση, με το πέρασμα των εβδομάδων, οι επιπτώσεις μιας χιονόπτωσης είναι εξαιρετικά βραχύχρονες, αφού οι θερμοκρασίες και η φωτεινότητα του ηλίου δεν είναι ίδια με του χειμώνα.  Παρόλα αυτά όμως, δύναται να δημιουργηθούν προβλήματα εάν το χιόνι, ακόμη και σε πιο υγρή μορφή, πέσει βραδινές ώρες ή νωρίς το πρωί, όταν η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη.

Πάντως, οι μετεωρολόγοι προβλέπουν πως, από την επόμενη εβδομάδα, το "φάντασμα" του χειμώνα θα ξορκιστεί οριστικά και οι ξαφνικές χιονοπτώσεις θα σταματήσουν.  Όλα αυτά καθώς τα κύματα ψυχρού αέρα δεν θα έρχονται πλέον από τον Καναδά, αλλά από τον Ειρηνικό, τα οποία όμως, σε συνδυασμό με τις ισχυρές ακτίνες του ηλίου, θα φτάνουν στην Βορειοανατολική Ακτή θερμότερα σε σχέση με τα αντίστοιχα από τον Καναδά.  Το φαινόμενο αυτό, μπορεί να φέρει μεν κάποιες πιο ψυχρές νύχτες, αλλά οι θερμοκρασίες την ημέρα θα είναι υψηλότερες, ενώ δύσκολα θα πέσει ξανά χιόνι μέσα στην άνοιξη.

Εξαίρεση σε αυτό, ίσως αποτελέσει η περιοχή της Νέας Αγγλίας, για την οποία η άνοιξη ίσως αργήσει περισσότερο.