Logo
Print this page

Τραμπ: Ετοιμάσου Ρωσία, έρχονται πύραυλοι των ΗΠΑ στη Συρία

Στα «κόκκινα» η σύγκρουση Ρωσίας-ΗΠΑ για το θέμα της Συρίας, καθώς μετά τις δηλώσεις ρώσου πρεσβευτή στον Λίβανο ότι ο στρατός της χώρας του είναι έτοιμος να καταρρίψει οποιονδήποτε πύραυλο ήρθε η απάντηση από τον Ντόναλντ Τραμπ.

 

Με ανάρτησή του στο Twitter ο αμερικανός πρόεδρος ανέφερε: «Ετοιμάσου Ρωσία», πύραυλοι «θα (αρχίσουν να) έρχονται». Η Ρωσία δεν πρέπει να «είναι εταίρος με ένα κτήνος που σκοτώνει τον λαό του με αέριο και το απολαμβάνει!».

Ωστόσο, λίγο αργότερα, πάλι μέσω Twitter, ο Αμερικανός πρόεδρος έριξε λίγο τους τόνους, δίνοντας μία πιο... πολιτική προσέγγιση στο θέμα και γράφοντας σχετικά:

"Η σχέση μας με τη Ρωσία είναι χειρότερη από ποτέ, ακόμη και από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου. Δεν υπάρχει λόγος για αυτό. Η Ρωσία χρειάζεται από εμάς βοήθεια με την οικονομία της, πράγμα που είναι πολύ εύκολο να κάνουμε, χρειάζεται όλα τα έθνη να εργαζόμαστε από κοινού. Να σταματήσουμε την κούρσα εξοπλισμών;».

 

Τι απαντά η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ

«Πληροφορήθηκαν οι ειδικοί του ΟΑΧΟ [του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων] ότι τώρα έξυπνοι πύραυλοι θα καταστρέψουν όλα τα στοιχεία για τη χρήση χημικών όπλων στο πεδίο; Ή μήπως η όλη ιδέα είναι να καλύψουμε γρήγορα την πρόκληση με έξυπνους πυραύλους ώστε οι διεθνείς ειδικοί να μην έχουν τίποτα να εξετάσουν ως στοιχεία;» έγραψε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, κ. Ζαχάροβα στο Facebook.

Η εκπρόσωπος τόνισε πως «οι έξυπνοι πύραυλοι πρέπει να πλήττουν τρομοκράτες, όχι τη νόμιμη κυβέρνηση που πολεμά τη διεθνή τρομοκρατία στο έδαφός της επί πολλά χρόνια.»

Ρώσος πρεσβευτής: θα καταρρίψουμε τους πυραύλους των ΗΠΑ
Νωρίτερα ο ρώσος πρεσβευτής στον Λίβανο Αλεξάντερ Ζασίπκιν είχε προειδοποιήσει ότι ο στρατός της χώρας του είναι έτοιμος να καταρρίψει οποιονδήποτε πύραυλο εκτοξεύσουν οι Αμερικανοί στη Συρία αλλά και να βομβαρδίσει τις βάσεις απ' όπου θα εκτοξευθεί αυτός ο πύραυλος!

Ο πρεσβευτής Ζασίπκιν μίλησε στο κανάλι al-Manar ΤV την Τρίτη όπου και σημείωσε ότι τα όσα ανέφερε δεν αποτελούν δική του δήλωση, αλλά δήλωση του προέδρου Πούτιν και του Ρώσου αρχηγού του επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων.

«Αν υπάρξει επίθεση από τους Αμερικανούς τότε... οι πύραυλοι θα καταρριφθούν και θα χτυπήσουμε ακόμα και τις πηγές από τις οποίες προήλθαν οι πύραυλοι» είπε χαρακτηριστικά ο Ρώσος διπλωμάτης.

Μεντβέντεφ: Παρουσιάζουν τη Ρωσία ως εχθρό

Η Ευρώπη και οι ΗΠΑ, σε αντίθεση με την κοινή λογική, επιμένουν να παρουσιάζουν την Ρωσία ως εχθρό, προσπαθούν να εκτοπίσουν την Ρωσία από την παγκόσμια πολιτική κα τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις, δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ, παρουσιάζοντας τον απολογισμό της κυβέρνησής του στην Ρωσική Δούμα

«Αυτά τα έξι χρόνια ήταν μια περίοδος κατά την οποία απαλλαγήκαμε από αυταπάτες. Θα το πω ευθέως, απαλλαγήκαμε από αυταπάτες που είχαμε για τους εταίρους μας» δήλωσε ο Μεντβέντεφ. «Η συνεργασία είναι πάντα πιο επωφελής από την αντιπαράθεση» είπε ακόμη ο Μεντβέντεφ προσθέτοντας ότι, «σε αντίθεση με την κοινή λογική, στην Αμερική και την Ευρώπη άρχισαν επίμονα να μας προσδίδουν τον ρόλο του εχθρού και προσπάθησαν και προσπαθούν να μας εκτοπίσουν από την διεθνή πολιτική και τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις»

O Πούτιν δεν σχεδιάζει να τηλεφωνήσει στον Τραμπ
Στο πρόγραμμα εργασίας του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν δεν είναι προς το παρόν προγραμματισμένες τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ , την Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Όχι δεν είναι προγραμματισμένο», ήταν η απάντηση του Πεσκόφ στην ερώτηση ο ερώτημα αν ο πρόεδρος Πούτιν προτίθεται να επικοινωνήσει με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Αναφερόμενες σε ενδεχόμενες συνομιλίες με την Άγγελα Μέρκελ και τον Εμανουέλ Μακρόν, ο Πεσκόφ είπε ότι «τέτοιες επαφές δεν υπάρχουν στο πρόγραμμα», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι αναφέρεται μόνο στις επαφές των ηγετών: «Έχω υπ' όψιν μου (τις επαφές-σ.σ) σε επίπεδο κορυφής»

thetoc.gr

© 2012 - 2022 NewGreekTV.com

Website Design