Log in
A+ A A-

Δυσαρέσκεια Τραμπ για το μεταναστευτικό νόμο

Την δυσαρέσκειά του για την αδυναμία υπερψήφισης ενός νέου θεσμικού πλαισίου για την μετανάστευση, εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, εμφανώς δυσαρεστημένος από την αποτυχία να περάσει από τα νομοθετικά όργανα η συντηρητική εκδοχή του προτεινόμενου νομοσχεδίου.

 

Ο κ. Τραμπ εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα "κόκκινο κύμα" το Νοέμβριο, το οποίο και θα εκλέξει περισσότερους Ρεμπουπλικανούς Αντιπροσώπους σε Γερουσία και Κονγκρέσσο, οι οποίοι θα έχουν την δυνατότητα να νομοθετήσουν με πιο άνετη πλειοψηφία.  Παράλληλα, επιτέθηκε στους Δημοκρατικούς, τονίζοντας ότι δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να "κωλυσιεργούν την κατάσταση".

Ο δεύτερος προτεινόμενος νόμος, ο οποίος ήταν πιο μετριοπαθής σε σχέση με τον καθαρά συντηρητικό πρώτο, αποσύρθηκε προς το παρόν την Πέμπτη, για να επανέλθει σε ψηφοφορία την επόμενη εβδομάδα.

"Αγκάθια" για τη νέα νομοθεσία είναι πόσοι από τους μετανάστες που ήρθαν στην χώρα ως παιδιά θα μπορέσουν να νομιμοποιηθούν, η χρηματοδότηση του περιβόητου Τείχους στο Μεξικό, η κατάργηση της αλυσιδωτής μετανάστευσης αλλά και της λεγόμενης "λοταρίας", που νομιμοποιούσε αλλοδαπούς κατόπιν κλήρωσης.