Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Πολλαπλές εκρήξεις στην 5η Λεωφόρο

Πολλαπλές εκρήξεις "έκοψαν στα δυο" το νότιο τμήμα της 5ης Λεωφόρου στο Μανχάτταν, δημιουργώντας κυκλοφοριακό χάος, αλλά και αποπνικτικές συνθήκες για τους οδηγούς.

 

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, επρόκειτο για ατμοσωλήνες, οι οποίοι "έσκασαν" λίγο πριν τις 7 το πρωί, στην συμβολή της 5ης Λεωφόρου με την 21η οδό.  

Στο σημείο έφτασαν άνδρες της Πυροσβεστικής και ειδικά συνεργεία, προχωρώντας σε διακοπή της κυκλοφορίας, μέχρι το ύψος της 34ης οδού.  Παράλληλα, δόθηκε εντολή στις γραμμές του μετρό που διέρχονται από την 23η οδό (R, W), να αποφύγουν την στάση, μέχρι νεοτέρας ειδοποίησης.  

Όπως προκύπτει, δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.  Παρόλα αυτά όμως συνιστάται στο κοινό να μην έρθει σε επαφή με τον καπνό και, εάν ήρθε ή βρισκόταν κοντά την ώρα της έκρηξης, να απολυμανθεί άμεσα, αφού θεωρείται πιθανό η σκόνη που διασκορπίστηκε από την έκρηξη να εμπεριέχει αμίαντο.

Συνεργεία της ConEd βρίσκονται στο σημείο προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει κίνδυνος άλλων εκρήξεων, που θα μπορούσαν να έχουν ακόμη χειρότερες συνέπειες.