Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Το πρώτο αυγουστιάτικο κύμα καύσωνα

Με πολύ υψηλές θερμοκρασίες ξεκινά η εβδομάδα στη Νέα Υόρκη, με το πρώτο κύμα καύσωνα του Αυγούστου να επιφέρει τις καθιερωμένες δυσκολίες στην καθημερινότητα της αμερικανικής μεγαλούπολης, την ώρα που οι Αρχές εξέδωσαν οδηγίες προς τους πολίτες για το επόμενο 48ωρο.

 

Ειδικότερα, την Δευτέρα, ο υδράργυρος αναμένεται να σκαρφαλώσει στους 93 βαθμούς Φαρενάιτ, ενώ θα υπάρχει υγρασία και άπνοια.  Το σήμα τονίζει πως άπαντες θα πρέπει να αποφεύγουν, ιδίως τις πιο θερμές ώρες της ημέρας, να κυκλοφορούν στον δρόμο και να βρίσκονται πάντα σε κλιματιζόμενους χώρους.  Από την άλλη πλευρά, εάν κάποιος δεν έχει κλιματισμό στο σπίτι, θα ήταν καλύτερα να βρεθεί σε δημόσιο κλιματιζόμενο χώρο για τουλάχιστον δυο ώρες κατά την διάρκεια της ημέρας.

Αντίθετα, όσοι μοιραία θα πρέπει να κινηθούν σε εξωτερικό χώρο, να φροντίζουν να καταναλώνουν πολλά υγρά, προκειμένου να περιορίσουν τις συνέπειες των υψηλών θερμοκρασιών.

Πάντως, ο καύσωνας δεν θα κρατήσει για πολύ, με την θερμοκρασία να αρχίσει ξανά να πέφτει την Τετάρτη, όταν και θα σημειωθούν βροχοπτώσεις, με πιθανότητα καταιγίδας αργότερα.