Log in
A+ A A-

Φαβορί ο Κουόμο στις εσωκομματικές των Δημοκρατικών

Ο απερχόμενος Κυβερνήτης, Άντριου Κουόμο, είναι το μεγάλο φαβορί στις εσωκομματικές εκλογές των Δημοκρατικών, απέναντι στην ηθοποιό και ακτιβίστρια, Σίνθια Νίξον, με τις κάλπες να έχουν ανοίξει από το πρωί τις Πέμπτης.

 

Παρά την αναγνωρισιμότητα της κ. Νίξον, η οποία υπήρξε πρωταγωνίστρια της γνωστής σειράς "Sex and the City", τα ποσοστά τις στις δημοσκοπήσεις ήταν ιδιαιτέρως χαμηλά, με τον κ. Κουόμο να προηγείται ακόμη και με 40 ποσοστιαίες μονάδες, στην τελευταία έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας.

Από την πλευρά της, η Σύνθια Νίξον επιχείρησε να συσπειρώσει στο μέγιστο δυνατό τους ψηφοφόρους της, καλώντας τους να μην λάβουν υπόψη τους τις δημοσκοπήσεις και να προσέλθουν κανονικά στις κάλπες, ανατρέποντας τα προγνωστικά.  Η ίδια στηλίτευσε θέματα καθημερινότητας, όπως τα προβλήματα του μετρό της Νέας Υόρκης και άλλα ζητήματα που υπάγονται στην αρμοδιότητα του Κυβερνήτη.

Ο Κουόμο φαίνεται να δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην φετινή εκλογική μάχη, φροντίζοντας όμως να "σημαδεύει" περισσότερο τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, παρά τη Νίξον, ενισχύοντας τις φήμες ότι ενδεχομένως να διεκδικήσει το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του 2020.