Log in
A+ A A-

Ολοκληρώθηκε η έρευνα για Κάβανο - Επισπεύδεται η ψηφοφορία

Στην τελική ευθεία μπαίνει η διαδικασία έγκρισης της υποψηφιότητας του Μπρεντ Κάβανο για το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, μετά την ολοκλήρωση της έρευνας από το FBI.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των Αμερικανικών ΜΜΕ, το FBI, στον περιορισμένο χρόνο που είχε στην διάθεσή του, έλαβε ένορκες καταθέσεις από εννέα συνολικά άτομα, μεταξύ των οποίων και τον φίλο του Κάβανο, Μαρκ Τζατζ, που φέρεται, στις καταθέσεις της Δρ. Κριστίν Φορντ, να είναι παρών στο περιστατικό απόπειρας βιασμού της.  Αντίθετα, δεν έγινε κάποια έρευνα σχετικά με ενδεχόμενη ροπή του υποψήφιου Ανώτατου Δικαστή στο αλκοόλ, κατά τα φοιτητικά του χρόνια, αφού δεν υπήρξε τέτοιο επίσημο αίτημα από την Γερουσία.

Με δεδομένο πως η έρευνα δεν φαίνεται να δίνει αδιάσειστα στοιχεία, οι δικηγόροι της Φορντ στηλίτευσαν το γεγονός ότι η εντολέας τους, παρότι ήταν η βασική καταγγέλουσα, δεν κλήθηκε να δώσει καμία συμπληρωματική κατάθεση στο FBI.  Επίσης, υπάρχει δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι η έρευνα ήταν περιορισμένης διάρκειας, με ελάχιστα περιθώρια ελιγμών στις Αρχές.

Πάντως, τονίστηκε ότι το υλικό των ένορκων καταθέσεων είναι στην διάθεση όλων των Γερουσιαστών, προκειμένου να αποκρυσταλλώσουν μια σαφή εικόνα, ενώ η διαδικασία της ψηφοφορίας, με τα παρόντα δεδομένα, αναμένεται να ολοκληρωθεί το Σάββατο.

Ειδικότερα, προβλέπεται μια πρώτη ψηφοφορία την Παρασκευή και την επόμενη ημέρα η κρίσιμη διαδικασία στην Ολομέλεια.  Τζεφ Φλέικ, Λίζα Μουρκόσκι και Σούζαν Κόλινς είναι οι μεγάλοι "πονοκέφαλοι" για τους Ρεμπουπλικανούς, οι οποίοι έχουν περιθώριο για μια και μόνη διαρροή, στην περίπτωση της οποίας θα κερδίσουν την ψηφοφορία με την ψήφο του Αντιπροέδρου, Μάικ Πενς.