Log in
A+ A A-

Χιλιάδες μετανάστες κατευθύνονται παράνομα στις ΗΠΑ- Με στρατό απειλεί ο Τραμπ

Χιλιάδες μετανάστες κατά κύριο λόγο άπω την Ονδούρα κατευθύνονται από τα σύνορα του Μεξικού με την Γουατεμάλα προς τις Ηνωμένες Πολιτείες , μέσω Μεξικού πάρα τις εντολές και τις απειλές του προέδρου της Αμερικής και των αμερικανικών αρχών.

Συγκεκριμένα πάνω από 3000 διαδηλωτές μπήκαν παράνομα στην χώρα μέσω του ποταμού Σουτσιάτε από την Γουατεμάλα με τον Ντόναλντ Τραμπ να ειδοποιεί τον στρατό και τις ομοσπονδιακές συνοριακές αρχές περί εθνικής κατάστασης έκτακτης ανάγκης. 


Από
την άλλη ακλόνητοι φαίνεται να είναι οι μετανάστες αφού αψηφώντας τις απειλές συνεχίζουν την πορεία τους ξεπερνώντας ακόμα και τομπλόκοτων Μεξικανικών αρχών της περασμένηΠέμπτη, καθώς και τις αντίξοες συνθήκες.

«Δυστυχώς, φαίνεται ότι η αστυνομία και ο στρατός στο Μεξικό δεν κατάφεραν να σταματήσουν το καραβάνι που κατευθύνεται στα νότια σύνορα των ΗΠΑ .Εγκληματίες και άγνωστοι από τη Μέση Ανατολή είναι ανάμεσά τους. Εχω ενημερώσει τις συνοριακές υπηρεσίες και τον στρατό ότι πρόκειται για εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Πρέπει να αλλάξουν οι νόμοι!» εγραψέ ο Τραμπ στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ενώ συνέχισε με επόμενο tweet 

«Η Γουατεμάλα, η Ονδούρα και το Ελ Σαλβαδόρ δεν κατάφεραν να κάνουν τη δουλειά και να εμποδίσουν αυτούς τους ανθρώπους να φύγουν από τη χώρα τους και να έρθουν παράνομα στις ΗΠΑ. Τώρα, θα αρχίσουμε να κόβουμε ή να μειώνουμε σημαντικά την τεράστια ξένη βοήθεια που συνήθως τους δίνεται», κατέληξε ο Αμερικανός πρόεδρος.