Logo
Print this page

“Προσβλήθηκε” ο Λευκός Οίκος που είπαν “Τραμπ των Τροπικών” τον νέο Βραζιλιάνο πρόεδρο

Ο Ζαΐχ Μπολσονάρου, που εξελεγη την Κυριακή νέος πρόεδρος της Βραζιλίας, απέκτησε πολλά παρατσούκλια, μεταξύ των οποίων και εκείνο του “Τραμπ των Τροπικών”.

Αλλά ο Λευκός Οίκος δεν φαίνεται να συμφωνεί με αυτή τη σύγκριση. “Κατά την άποψή μου, υπάρχει μόνο ένας Ντόναλντ Τραμπ”, απάντησε η Σάρα Σάντερς, η εκπρόσωπος του προέδρου, διασκεδάζοντας εμφανώς με την ερώτηση του δημοσιογράφου που της ζήτησε να σχολιάσει το θέμα.

Ο ίδιος ο Μπολσονάρου ήταν εκείνος που υποκίνησε τον παραλληλισμό του με τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο των ΗΠΑ, με τον οποίο έχει τουλάχιστον ένα κοινό: τις προκλητικές δηλώσεις. Στα μέσα Οκτωβρίου δήλωσε “θαυμαστής του σχεδίου του Τραμπ” καθώς εκείνος “θέλει μια μεγάλη Αμερική, εγώ θέλω μια μεγάλη Βραζιλία”, όωπς είπε, εξηγώντας ότι ένα από τα θέματα στα οποία ταυτίζονται οι απόψεις τους είναι το μεταναστευτικό.

Ο Τραμπ δεν είχε καμία πολιτική εμπειρία όταν εξελέγη πρόεδρος, τον Νοέμβριο του 2016, κάτι που δεν ισχύει για τον Μπολσονάρου, ο οποίος υπήρξε βουλευτής επί 27 χρόνια.

© 2012 - 2022 NewGreekTV.com

Website Design