Log in
A+ A A-

Τι είπε ο πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Φλιν στον Μάλερ;

Το γραφείο του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ αποκάλυψε την Τρίτη ότι ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου, ο Μάικλ Φλιν, συνεργάστηκε εκτενώς στην έρευνα για τη φερόμενη αθέμιτη σύμπραξη ανάμεσα στη Ρωσία και την ομάδα που διεξήγαγε την προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ το 2016, ζητώντας εξαιτίας αυτού από ομοσπονδιακό δικαστή να μην του επιβάλει ποινή φυλάκισης.

Σε έγγραφο που υπέβαλε σε αμερικανικό δικαστήριο, η ομάδα του Μάλερ εξηγεί πως ο Φλιν προσέφερε «ουσιαστική βοήθεια» στην έρευνα, δίνοντας μεταξύ άλλων «πληροφορίες από πρώτο χέρι σχετικά με το περιεχόμενο και το υπόβαθρο των αλληλεπιδράσεων της ομάδας που είχε αναλάβει τη μεταβίβαση της εξουσίας με ρώσους κυβερνητικούς αξιωματούχους».

Ακόμη, η ομάδα του ειδικού εισαγγελέα Μάλερ αναφέρει πως ο Φλιν βοήθησε επίσης σε άλλες έρευνες, ωστόσο οι λεπτομέρειες για αυτές έχουν διαγραφεί από το έγγραφό της, διότι βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη.

Ο Φλιν – αντιστράτηγος ε.α. που παρέμεινε στον Λευκό Οίκο για μόλις 24 ημέρες – παραδέχθηκε τον Δεκέμβριο του 2017 ότι είπε ψέματα σε πράκτορες του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας (FBI) για τις επαφές του με Ρώσους. Αναμένει να του γνωστοποιηθεί η ποινή του στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της περιφέρειας της Κολούμπιας τη 18η Δεκεμβρίου.

Μέχρι σήμερα, είναι το μοναδικό πρώην μέλος της κυβέρνησης Τραμπ που έχει ομολογήσει την ενοχή του για ποινικό αδίκημα που αποκαλύφθηκε στην ευρεία έρευνα του Μάλερ σχετικά με τη φερόμενη προσπάθεια της Ρωσίας να επηρεάσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών που διεξήχθησαν τον Νοέμβριο του 2016 στις ΗΠΑ και τη φερόμενη αθέμιτη σύμπραξη στελεχών της εκστρατείας του μεγιστάνα των ακινήτων με στελέχη του ρωσικού κρατικού μηχανισμού.