Log in
A+ A A-

Μ. Ιγνατίου: Ανάμειξη και της Τουρκίας στις αμερικανικές εκλογές;

Είναι απορίας άξιο γιατί τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, δεν εκμεταλλεύονται περισσότερο την αποκάλυψη ότι η τουρκική κυβέρνηση εξαγόρασε τον πρώην σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, που είθισται να είναι πάντα ο πιο σημαντικός συνεργάτης του εκάστοτε προέδρου των ΗΠΑ.

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΠΗΓΗ: HELLAS JOURNAL

Πρόκειται για τον κ. Μάικλ Φλιν, ένα απόστρατο αξιωματικό που υπηρέτησε και στις μυστικές υπηρεσίες επί προεδρίας του Μπάρακ Ομπάμα και ο οποίος ενώ εργαζόταν για την προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ χρηματίστηκε από την Τουρκία για να επηρεάσει τον τότε προεδρικό υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων και να βοηθήσει την Άγκυρα να ξεπεράσει σημαντικούς σκοπέλους που αντιμετώπιζε, ιδιαίτερα μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016.

Με μισό εκατομμύριο δολάρια, ο Ταγίπ Ερντογάν εξασφάλισε «τα μάτια και τα αυτιά» του κ. Τραμπ, ο οποίος όταν κέρδισε τις εκλογές διόρισε τον κ. Φλιν στην νευραλγική θέση του συμβούλου για θέματα Εθνικής Ασφάλειας.

Με τον διορισμό αυτό ο Ταγίπ Ερντογάν μπήκε από την πίσω πόρτα κατευθείαν στο Λευκό Οίκο και έλεγχε τις αποφάσεις του Πλανητάρχη, όχι μόνο για τη χώρα του, αλλά και τα γειτονικά κράτη΄Ότι θα ζητούσε ο πρόεδρος της Τουρκίας θα γινόταν.

Το εντυπωσιακό στην υπόθεση αυτή είναι ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ, γαμπρός του Ταγίπ Ερντογάν, είχαν συνάντηση με τον κ. Φλιν στο ξενοδοχείο «Essex» της Νέας Υόρκης, όπου του πρότειναν να απαγάγει τον Ιμάμη Γκιουλέν και να τον στείλει στην Τουρκία.

Για τις υπηρεσίες του, ο Φλιν, ο γιος του, και ο πρώην αρχηγός της CIA Γούλσεϊ θα λάμβαναν 15 εκατ. δολάρια. Όπως ο καθένας καταλαβαίνει πολύ καλά, εάν ο κ. Φλιν είχε προλάβει να στείλει πακέτο τον Γκιουλέν στον Ερντογάν, τώρα ο Ιμάμης θα ήταν νεκρός. Την ίδια στιγμή, εάν πετύχαινε το αρρωστημένο σχέδιο, οι αμερικανικές αρχές ασφάλειας θα είχαν υποστεί το απόλυτο ρεζίλεμα.

Και όμως… Ο εισαγγελέας Μιούλερ, που δήλωσε πως εξασφάλισε σημαντικές μαρτυρίες από τον Φλιν, προφανώς εναντίον του προέδρου Τραμπ, πρότεινε να μην φυλακιστεί για όλες αυτές τις παράνομες ενέργειες.

Εκτός αν επιφυλάσσει εκπλήξεις, που θα αφορούν την ανάμειξη και της Τουρκίας στις αμερικανικές εκλογές, όπως υπαινίχθηκε πρώην στέλεχος του FBI στο δίκτυο NBC…