Log in
A+ A A-

To Ιράν κρατά τουλάχιστον 4 Αμερικανούς πολίτες

Featured To Ιράν κρατά τουλάχιστον 4 Αμερικανούς πολίτες

Η κυβέρνηση του Ιράν επιβεβαίωσε ότι κρατείται στη χώρα ένας Αμερικανός πρώην στρατιωτικός, που συνελήφθη την περασμένη χρονιά, διαψεύδοντας παράλληλα πως ο φυλακισμένος έχει υποστεί την παραμικρή κακομεταχείριση.

«Ένας Αμερικανός πολίτης ονόματι Μάικλ Γουάιτ συνελήφθη πριν από κάποιο καιρό στη Μασχάντ και η αμερικανική κυβέρνηση έχει ενημερωθεί για τη σύλληψή του μέσω της διεύθυνσης αμερικανικών συμφερόντων στην Τεχεράνη», ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ισλαμικής Δημοκρατίας, ο Μπαχράμ Γασεμί, μέσω Telegram.

Ο Μάικλ Ρ. Γουάιτ, 46 ετών, από την Καλιφόρνια, συνελήφθη τον Ιούλιο στο Ιράν, όπου είχε πάει να επισκεφθεί τη φίλη του, αφηγήθηκε η μητέρα του βετεράνου των Πεζοναυτών στην εφημερίδα The New York Times αυτή την εβδομάδα. Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν είναι άγνωστες.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε ότι είναι «ενήμερο για τις πληροφορίες» που δημοσιεύθηκαν στον Τύπο για την υπόθεση, αλλά απέφυγε να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες, επικαλούμενο την προστασία της ιδιωτικής του ζωής.

Η Τζόαν Γουάιτ, η μητέρα του πρώην στρατιωτικού, δήλωσε στους Τάιμς της Νέας Υόρκης ότι ο γιος της είχε πάει το Ιράν «πέντε ή έξι φορές» για να δει μια Ιρανή. Άλλοι τουλάχιστον τρεις Αμερικανοί πολίτες, ανάμεσά τους δύο ιρανικής καταγωγής, κρατούνται το τρέχον διάστημα από τις αρχές της Ισλαμικής Δημοκρατίας.