Log in
A+ A A-

Ο Πούτιν θα στοχεύσει ΗΠΑ, αν εγκαταστήσουν πυραύλους στην Ευρώπη

Featured Ο Πούτιν θα στοχεύσει ΗΠΑ, αν εγκαταστήσουν πυραύλους στην Ευρώπη

Σε μια ευθεία απειλή προς την Ουάσιγκτον ο Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε με αντίμετρα τις ΗΠΑ σε περίπτωση που αναπτύξουν πυρηνικούς πυραύλους μέσου βεληνεκούς στην Ευρώπη.

Όπως είπε στην ετήσια ομιλία του στο ρωσικό κοινοβούλιο, η Ρωσία θα απαντήσει με αντίμετρα βάζοντας στο στόχαστρο των πυραύλων της όχι μόνον τις χώρες που θα έχουν εγκατασταθεί αμερικανικοί πύραυλοι, αλλά και τις ίδιες τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Απαντώντας στην απόφαση της Ουάσιγκτον να αποχωρήσει από τη διεθνή συμφωνία για τα πυρηνικά (INF) ο Ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε ότι η χώρα του δεν επιζητεί την αντιπαράθεση και δεν θα είναι εκείνη που θα κάνει το πρώτο βήμα, αλλά η αντίδρασή της θα είναι αποφασιστική. Και κάλεσε τους υπεύθυνους χάραξης της πολιτικής στην Ουάσιγκτον να υπολογίσουν τους κινδύνους προτού προχωρήσουν σε οποιαδήποτε βήματα.

Αναφορικά με το εσωτερικό της χώρας του , όπου αντιμετωπίζει μια κοινωνική δυσαρέσκεια που προκαλεί πτώση της δημοτικότητάς του, ο Πούτιν δεσμεύτηκε ότι η κατάσταση των Ρώσων θα βελτιωθεί «ήδη από φέτος».

«Δεν θα πρέπει να περιμένουμε, θα βελτιώσουμε την κατάσταση από τώρα. (...) Από αυτήν τη χρονιά (οι Ρώσοι) θα αισθανθούν βελτίωση», δήλωσε ανακοινώνοντας κυρίως μέτρα στήριξης των οικογενειών για να ευνοηθούν οι γεννήσεις.

«Η φτώχεια συντρίβει κυριολεκτικά τους ανθρώπους (...) 19 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν σήμερα κάτω από το όριο της φτώχειας. Είναι υπερβολικό», είπε σημειώνοντας ότι μπορεί να συναφθεί ένα «κοινωνικό συμβόλαιο» για τη στήριξη του πληθυσμού που έχει ανάγκη.

«Σε πέντε χρόνια, περίπου 9 εκατομμύρια άνθρωποι θα μπορούν να επωφεληθούν από μια στήριξη αυτού του είδους», σημείωσε.

«Περισσότερα παιδιά, λιγότεροι φόροι», υπογράμμισε εξάλλου ο Ρώσος πρόεδρος, στο πλαίσιο μιας μείωσης των πραγματικών εισοδημάτων που αντιμετωπίζει ο πληθυσμός εδώ και πέντε χρόνια και της αύξησης του ΦΠΑ την 1η Ιανουαρίου.

Η ομιλία του Ρώσου προέδρου ενώπιον των μελών της άνω και της κάτω βουλής της Ρωσίας είναι η πρώτη που εκφωνεί μετά την επανεκλογή του τον Μάρτιο του 2018 για μια τέταρτη θητεία, η οποία ολοκληρώνεται το 2024 και θεωρείται ότι είναι η τελευταία του βάσει του Συντάγματος.