Log in
A+ A A-

Άδειασε το τουρκικό ΥΠΕΞ ο ευθύς Μάικ Πομπέο

Featured Άδειασε το τουρκικό ΥΠΕΞ ο ευθύς Μάικ Πομπέο

“Έχω ξαναδιαβάσει την ανακοίνωση για τη συνάντησή μας” (Σ.Σ.: εννοεί με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. “Συμφωνώ σε κάθε λέξη”, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Μαικ Πομπέο. Ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ρωτήθηκε σχετικά από τη δημοσιογράφο του BBC.

Ο Πομπέο δήλωσε επίσης ότι πιστεύει ότι η Τουρκία «αντιλαμβάνεται με σαφήνεια την αμερικανική θέση» για τους S-400. Κατά τα άλλα είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν τις συνομιλίες τους με την Τουρκία αναφορικά με το σχέδιό της να αγοράσει το αντιπυραυλικό σύστημα S-400 από τη Ρωσία.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι οι δύο σύμμαχες χώρες θα μπορέσουν θα βρουν έναν δρόμο προς τα εμπρός. “Υπάρχουν θαυμάσιες ευκαιρίες για τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Τουρκία να εργαστούν στενότερα μαζί”, είπε ο Πομπέο σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στην Ουάσινγκτον.

“Είχαμε μια καλή, μακρά συζήτηση με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών χθες και είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα βρούμε έναν δρόμο για να προχωρήσουμε”, συνέχισε. Ο Πομπέο είπε επίσης ότι στη σύνοδο του ΝΑΤΟ συζητήθηκε η ανάγκη να αποχωρήσουν τα ρωσικά στρατεύματα από τη Βενεζουέλα. Οι συνομιλίες αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο της ευρύτερης συζήτησης για τις ρωσικές στρατιωτικές επεμβάσεις στο εξωτερικό”, κατέληξε.