Log in
A+ A A-

Περισσότερα εφόδια στέλνουν οι ΗΠΑ στους Κούρδους της Συρίας

Featured Περισσότερα εφόδια στέλνουν οι ΗΠΑ στους Κούρδους της Συρίας

Η κυβέρνηση της Συρίας κατηγορεί τις ΗΠΑ πως συνεχίζουν να ενισχύουν παράνομα τους Κούρδους αυτονομιστές αντάρτες. Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Συριακού πρακτορείου ειδήσεων SANA οι ΗΠΑ έστειλαν 175 φορτηγά με όπλα και υποστηρικτικό υλικό στους Κούρδους.

Τα φορτηγά εισήλθαν στη Συρία από το βόρειο Ιράκ, από πέρασμα κοντά στην πόλη Simalka. Τα φορτηγά κατευθύνθηκαν στην επαρχία Hasaka. Εκεί βρίσκονται δυνάμεις των Κούρδων SDF που νίκησαν το Ισλαμικό Κράτος. Σκοπός της ενίσχυσης του SDF από τις ΗΠΑ είναι να ενισχυθεί η θέση τους στις περιοχές Hasaka, Deir Ezzor και Raqqa.

Syria-790x400

Είναι βέβαιο πως μετά από αυτό, η συνάντηση Τραμπ –Ερντογάν (εάν πραγματοποιηθεί) θα γίνει σε κλίμα έντασης, καθώς η Τουρκία θεωρεί τους Κούρδους του SDF τρομοκράτες που απειλούν την εθνική ακεραιτότητά της.

Στον χάρτη που ακολουθεί φαίνονται οι ζώνες επιρροής στη Συρία.
Με ροζ χρώμα απεικονίζονται οι περιοχές που ελέγχει η κυβέρνηση του Άσαντ.
Με κίτρινο χρώμα απεικονίζονται οι περιοχές που ελέγχουν οι Κούρδοι.
Με πράσινο χρώμα απεικονίζονται οι περιοχές που ελέγχονται από τους αντάρτες.
Με γκρι χρώμα απεικονίζονται οι περιοχές που ακόμη δραστηριοποιείται το Ι.Κ.

Εχθροπραξίες / πολεμικές επιχειρήσεις διεξάγονται μόνο στις περιοχές που υπάρχουν κόκκινες, πορτοκαλί και μπλε βούλες. Οι μπλε βούλες είναι τα Τουρκικά παρατηρήρια, οι πορτοκαλί τα Ιρανικά παρατηρητήρια και οι κόκκινες τα Ρωσικά παρατηρητήρια. Η μπλε βούλα εντός της κίτρινης περιοχής είναι Αμερικανική βάση.