Log in
A+ A A-

Ο Πούτιν στηρίζει Τραμπ: Τίποτα κακό στη συνομιλία με Ζελένσκι

Featured Ο Πούτιν στηρίζει Τραμπ: Τίποτα κακό στη συνομιλία με Ζελένσκι

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν θέλησε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, αναφορικά με τη σχέση του με τον Ντόναλντ Τραμπ και δήλωσε ότι ποτέ δεν ήταν ιδιαίτερα κοντά στον Αμερικανό πρόεδρο.

«Κατά την άποψή μου, έχουμε καλές, επαγγελματικές σχέσεις και ένα σχετικά σταθερό επίπεδο εμπιστοσύνης», είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν. «Ποτέ δεν ήμασταν κοντά και δεν είμαστε τώρα», συμπλήρωσε ο Ρώσος πρόεδρος, αναφερόμενος στον Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο όμως υπερασπίστηκε στην υπόθεση του τηλεφωνήματός του με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Πούτιν: Τίποτα κακό στη συνομιλία Τραμπ- Ζελένσκι
Κατά την άποψη του Βλαντιμίρ Πούτιν, δεν υπήρξε κάτι επιλήψιμο στην επίμαχη συνομιλία του Τραμπ με τον Ζελένσκι, για την οποία οι Δημοκρατικοί ξεκίνησαν έρευνα σε βάρος του προέδρου.

«Ο Τραμπ στράφηκε σε έναν συνάδελφο με το αίτημα να ερευνήσει πιθανή διαφθορά που σχετίζεται με μέλη της προηγούμενης διοίκησης. Οποιοσδήποτε αρχηγός κράτους θα έκανε το ίδιο», είπε ο Πούτιν και πρόσθεσε, αναφερόμενος στους Δημοκρατικούς. «Έχουν ήδη χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε δικαιολογία για να επιτεθούν στον Τραμπ. Τώρα, είναι η Ουκρανία», συμπλήρωσε.

Στο επίμαχο τηλεφώνημα με τον Ζελένσκι, ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε από τον Ουκρανό πρόεδρο να κάνει έρευνα για τον Χάντερ Μπάιντεν, γιο του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος πιθανόν θα είναι ο αντίπαλος του προέδρου στις εκλογές του 2020.

Όταν ρωτήθηκε αν η Ρωσία θα επιχειρήσει να αναμειχθεί στις προεδρικές εκλογές του 2020 στις ΗΠΑ, ο Πούτιν απάντησε με ένα αστείο. «Θα σας πω ένα μυστικό: ναι! Θα το κάνουμε σίγουρα… Απλά μην το πείτε σε κανέναν», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

Η σχέση μεταξύ Πούτιν και Τραμπ είναι ξανά στο επίκεντρο, καθώς Δημοκρατικοί θέλουν να πάρουν στα χέρια τους τις απομαγνητοφωνήσεις από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες τους. Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι θα πρέπει να υπάρχει η συγκατάθεση της Ρωσίας για να γίνει κάτι τέτοιο.

Στο παρελθόν, ο Πούτιν έχει αναφερθεί αρκετές φορές στον Τραμπ αποκαλώντας τον με το μικρό του όνομα, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος το καλοκαίρι δήλωσε ότι είναι υπέρ της επιστροφής της Ρωσίας στους G7.