Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 245
Log in
A+ A A-

Οι Aρχοντες τίμησαν τον Μητροπολίτη Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιο

Featured Οι Aρχοντες τίμησαν τον Μητροπολίτη Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το ετήσιο δείπνο των αρχόντων με τιμώνο πρόσωπο  τον Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιο, το Σαββάτου 19 Οκτωβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Midtown Hilton».

 

 Τους παρευρισκόμενους παρουσίασε ο Αρχων Μιχάλης Ψαρός, καλωσορίζοντάς τους έναν προς έναν. Τον πρώτο χαιρετισμό απηύθυνε ο Αρχων Τζον Χαλέκι (John Halecky Jr), αναπληρωτής επικεφαλής του Τάγματος των Αρχόντων, ενώ συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Τζον Ζαβιτσάνος.

 

«Η Εκκλησία λειτουργεί υπό το καθεστώς της ελευθερίας, της αγάπης και της ενότητας», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η ελευθερία και η ανεξαρτησία της Ουκρανίας ακολούθησαν κανονικά και νόμιμα την κατεύθυνση των πιστών και των κοινοτήτων της, που έχουν κάθε δικαίωμα για μια Εκκλησία που ανταποκρίνεται στις εκκλησιαστικές και πολιτιστικές τους ρίζες», δήλωσε μεσώ μαγνητοσκοποιμένου μηνύματος, ο οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

 Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, με την σειρά του  τόνισε πως «η συγκυρία με τη βράβευση του κ. Επιφανίου είναι «ιδιαίτερα σημαντική για τον ίδιο», στεκόμενος στην ιδιαίτερη πνευματική σημασία της Ουκρανικής Εκκλησίας και του Κιέβου ως Ορθοδόξου πνευματικού κέντρου.

«Εάν αυτό το Βραβείο αφορούσε αποκλειστικά εμένα, θα δίσταζα να το αποδεχτώ, καθώς δεν θεωρώ ότι αξίζω να βρίσκομαι μεταξύ αυτών των εξεχόντων ανθρώπων και οργανισμών που έχουν τιμηθεί τα τελευταία τριάντα χρόνια. Παρόλα αυτά, θα το δεχτώ με ευγνωμοσύνη, όχι σαν προσωπική μου επιβράβευση, αλλά ως καρπό της δουλειάς εκατοντάδων χιλιάδων -ή ακόμη και εκατομμυρίων- Ορθόδοξων Ουκρανών, στην πατρίδα μας αλλά και τη Διασπορά», ανέφερε ο κ. Επιφάνιος, που πραγματοποίησε ομιλία στα Ουκρανικά.