Log in
A+ A A-

Πρωτοφανής νύξη Πομπέο για ενδεχόμενη… στρατιωτική δράση κατά Άγκυρας!

Featured Πρωτοφανής νύξη Πομπέο για ενδεχόμενη… στρατιωτική δράση κατά Άγκυρας!

Σοκάρει στην κυριολεξία η αναφορά από τα χείλη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομέο, περί του ενδεχομένου ανάληψης στρατιωτικής δράσης των ΗΠΑ κατά της Τουρκίας, όπως μεταφέρει από τις Ηνωμένες Πολιτείες το έγκυρο ρεπορτάζ του HELLAS JOURNAL. Η στρατιωτική δράση κατά της Τουρκίας παραμένει στο τραπέζι για τον πρόεδρο Τραμπ δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Όπως πρόσθεσε ο Μάικ Πομπέο, ο Αμερικανός πρόεδρος είναι “πλήρως προετοιμασμένος” να χρησιμοποιήσει στρατιωτική δύναμη ενάντια στην Τουρκία εάν “χρειαστεί”, μια πρωτοφανής αναφορά στο ενδεχόμενο στρατιωτικής σύγκρουσης ανάμεσα σε δυο χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ! Ο φόβος ήταν πάντα για τα ελληνοτουρκικά, ωστόσο, πρόκειται για μια εξέλιξη δίχως προηγούμενο που αποκαλύπτει το πού έχει οδηγήσει η τουρκική παράλογη συμπεριφορά το “δυτικό στρατόπεδο” συνολικότερα…

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, επέμεινε πάντως ότι η Ουάσινγκτον προτιμά να χρησιμοποιήσει τις “διπλωματικές της δυνάμεις”. «Προτιμούμε την ειρήνη από τον πόλεμο», δήλωσε ο Πομπέο στο CNBC και πρόσθεσε: «αλλά σε περίπτωση που απαιτείται στρατιωτική δράση, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο πρόεδρος Τραμπ είναι πλήρως προετοιμασμένος να αναλάβει αυτή τη δράση».