Logo
Print this page

Μ. Ομπάμα: "Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να πονούν 12 χρόνια μετά"

"Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να πονούν 12 χρόνια μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001", δήλωσε  ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, στην ομιλία του για την θλιβερή επέτειο των γεγονότων της επίθεσης τους Δίδυμους Πύργους.

 

«Προσευχόμαστε για όλους αυτούς που μας πήραν, σχεδόν 3.000 αθώες ψυχές», τόνισε ο κ. Ομπάμα από το Πεντάγωνο, το οποίο είχε αποτελέσει στόχο του ενός εκ των τεσσάρων αεροσκαφών στα οποία είχε εκδηλωθεί αεροπειρατεία από μέλη της Αλ Κάιντα.

«Οι καρδιές μας εξακολουθούν να πονούν για το μέλλον που τους έκλεψαν, από τους γονείς που θα γνώριζαν την ευτυχία να γίνουν παππούδες, από τους πατέρες και τις μητέρες που θα γνώριζαν την χαρά να δουν τα παιδιά τους να παίρνουν πτυχίο, τους γιους και τις κόρες που θα μεγάλωναν, που θα παντρεύονταν ίσως, θα αποκτούσαν παιδιά», ανέφερε στην συνέχεια της ομιλίας του.  Λίγο νωρίτερα, είχε καταθέσει στεφάνι εις μνήμην των νεκρών.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο πρόεδρος Ομπάμα κάλεσε τους Αμερικανούς «να βρουν την δύναμη να αντιμετωπίσουν τις απειλές που εξακολουθούν να υπάρχουν, ακόμη κι αν είναι ίσως διαφορετικές απ' ό,τι ήταν πριν από 12 χρόνια».

«Όσο ορισμένοι θα θέλουν να επιτεθούν στους συμπολίτες μας, εμείς θα παραμένουμε σε επαγρύπνηση και θα υπερασπιζόμαστε την χώρα μας», διαβεβαίωσε.

Προτού μεταβεί στο Πεντάγωνο, ο Ομπάμα μαζί με τον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τις συζύγους τους τήρησαν σιγή ενός λεπτού στην μνήμη των θυμάτων των επιθέσεων στους κήπους του Λευκού Οίκου στις 08:46 την ώρα κατά την οποία το πρώτο αεροσκάφος έπεσε στο Βόρειο Πύργο, σηματοδοτώντας την έναρξη της τραγωδίας.

Media

© 2012 - 2022 NewGreekTV.com

Website Design