Log in
A+ A A-

Ήθελε να κάψει 3.000 αντίτυπα του Κορανίου

Ο Αμερικανός πάστορας Τέρι Τζόουνς συνελήφθη χθες στη Φλόριντα, ενώ ετοιμαζόταν να κάψει περί τα 3.000 αντίτυπα του Κορανίου με αφορμή την 12η επέτειο από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, γράφει η εφημερίδα «Orlando Sentinel».

 

Ο 61 ετών Τζόουνς φυλακίστηκε στο Μάλμπερι κοντά στην Τάμπα της Φλόριντα, στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παράνομη μεταφορά καυσίμων και κατοχή πυροβόλου όπλου, διευκρινίζει η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα.

Τη στιγμή της σύλληψής του οδηγούσε ένα μικρό φορτηγό με ρυμουλκούμενο όχημα, που είχε πάνω του μια μεγάλη ψησταριά γεμάτη αντίτυπα του Κορανίου, τα οποία είχε ραντίσει με κηροζίνη.

Στην ιστοσελίδα του, ο αμφιλεγόμενος πάστορας Τζόουνς είχε ανακοινώσει ότι σκόπευε να κάψει την Τετάρτη 2.998 αντίτυπα του Κορανίου, του ιερού βιβλίου των μουσουλμάνων, στην περιοχή του Κόλπου της Τάμπα, στη μνήμη των θυμάτων των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.

Τον Ιούλιο του 2010, ο Τζόουνς είχε προσελκύσει την προσοχή της κοινής γνώμης, όταν έκαψε σελίδες του Κορανίου με την ευκαιρία της δέκατης επετείου των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου.

Media