Log in
A+ A A-

Η Αμερική γιορτάζει την Memorial Day

Την Εθνική Ημέρα Μνήμης (Memorial Day) γιορτάζουν σήμερα οι ΗΠΑ, με μια εθνική αργία η οποία έχει τον δικό της συμβολισμό αλλά και ξεχωριστές παραδόσεις, που την καθιστούν ως μια από τις πιο ξεχωριστές ημέρες της χρονιάς για τους Αμερικανούς.

Σε εθνικό επίπεδο, η Memorial Day αποτελεί την αργία που αποτίει διαχρονικό φόρο τιμής και μνήμης σε περισσότερους από 600.000 Αμερικανούς που έχουν χάσει την ζωή τους στο πεδίο της μάχης, από το 1868 μέχρι και σήμερα.  Ασφαλώς, η ημέρα αυτή είναι περισσότερο συναισθηματικά φορτισμένη τα τελευταία χρόνια, όταν και αυξήθηκαν ραγδαία οι Αμερικανοί στρατιώτες που έχασαν την ζωή τους, στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Σε κάθε πόλη και Πολιτεία, υπάρχουν εκδηλώσεις μνήμης και παρελάσεις, άλλες μεγαλύτερες και άλλες μικρότερες. προκειμένου το κοινό να μην ξεχνάει την ξεχωριστή σημασία της αργίας.

Παράλληλα, η Memorial Day, ως Δευτέρα, συμπληρώνει, με το Σαββατοκύριακο, ένα ιδανικό τριήμερο το οποίο, λόγω εποχής, προσφέρεται για μια πρώτης τάξεως χαλάρωση ή ακόμη και ως ευκαιρία για μακρινές "αποδράσεις".

Πάντως, όσοι μένουν στο σπίτι, κάνουν την δική τους οικογενειακή γιορτή, με μπάρμπεκιου, μπύρα και κρασί.