Log in
A+ A A-

Δοκιμάζουν πειραματική θεραπεία για τον ιό Έμπολα

Νέα δεδομένα στην καταπολέμηση του ιού Έμπολα φέρνει η πληροφορία για ένα πειραματικό φάρμακο το οποίο φέρεται να χορηγήθηκε στους δυο Αμερικανούς που προσβλήθηκαν από τον ιό και αποφασίστηκε να μεταφερθούν στην Ατλάντα. Σύμφωνα με το CNN, ανώνυμη πηγή αποκάλυψε πως, την περασμένη εβδομάδα, εστάλησαν κάτω από άκρα μυστικότητα στην Λιβερία τρία φιαλίδια, τα οποία εμπεριείχαν μια ουσία η οποία βρίσκεται ακόμη σε δοκιμαστικό στάδιο.

Πρόκειται για ένα φάρμακο το οποίο είχε χορηγηθεί με επιτυχία σε τέσσερις μαϊμούδες που προσβλήθηκαν από τον Έμπολα και είχε οδηγήσει στην πλήρη αποθεραπεία τους. Όπως τονίζεται, τα αποτελέσματά τους στους δυο Αμερικανούς είναι ενθαρρυντικά και εκφράζεται αισιοδοξία ότι θα καταφέρουν τελικά να καταπολεμήσουν τον ιό.

Ο Δρ. Κένεθ Μπράντλυ μεταφέρθηκε ήδη στο νοσοκομείο Έμορυ και νοσηλεύεται σε ειδικά απομονωμένο χώρο, ενώ αύριο θα μεταφερθεί με τον ίδιο τρόπο και η έτερη ασθενής, Νάνσυ Ράιτμπολ. Η επιστημονική κοινότητα παρακολουθεί με αγωνία και ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις.