Log in
A+ A A-

Ομπάμα: "Οι επιχειρήσεις στο Ιράκ θα έχουν διάρκεια"

Την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα των πρώτων αεροπορικών επιθέσεων εναντίον των Ισλαμιστών στο Ιράκ εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος, ωστόσο, απέφυγε να δώσει χρονοδιάγραμμα σχετικά με τις επιχειρήσεις των ΗΠΑ στην περιοχή.

"Οπουδήποτε και οποτεδήποτε απειλούνται Αμερικανοί πολίτες και Αμερικανικές εγκαταστάσεις, είναι υποχρέωσή μου να σιγουρέψω πως θα παραμείνουν ασφαλείς", τόνισε ο κ. Ομπάμα, αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί την δεδομένη χρονική στιγμή στο Ιράκ.

"Δεν νομίζω ότι θα επιλύσουμε αυτό το πρόβλημα μέσα σε διάστημα εβδομάδων. Θεωρώ ότι θα χρειαστεί κάποιος χρόνος", τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος, αρνούμενος να αναφερθεί συγκεκριμένα για το πόσο θα διαρκέσουν οι επιθέσεις.

Παράλληλα, ο κ. Ομπάμα παρουσίασε ως παράδειγμα το Αφγανιστάν, τονίζοντας ότι, για να λειτουργήσει σωστά μια Κυβέρνηση θα πρέπει να ενωθούν γύρω από έναν κοινό σκοπό πολίτες από διάφορες φυλές, ανεξαρτήτως περαιτέρω προελεύσεως.

"Όλες οι Ιρακινές κοινωνίες πρέπει να ενωθούν για να υπερασπιστούν οι ίδιες την χώρα τους", τόνισε ο κ. Ομπάμα.

Σε ό,τι αφορά στις μέχρι τώρα επιχειρήσεις, ο Αμερικανός Πρόεδρος δήλωσε ότι έχει καταστραφεί εξοπλισμός των Ισλαμιστών, ο οποίος θα μπορούσε να θεωρηθεί σημαντικός.