Log in
A+ A A-

Αυστραλία: Τραγωδία με ομογενή - Πέθανε σε αγώνα κολύμβησης (Βίντεο)

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 39χρονος ομογενής στην Αυστραλία, μετά από καρδιακή προσβολή που υπέστη κατά την διάρκεια κολυμβητικού αγώνα στην παραλιακή πόλη Moonlaba του Queensland.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά, ο άτυχος Παναγιώτης Φαρλέκας υπέστη καρδιακή προσβολή ενώ κολυμπούσε.  Στην συνέχεια, όπως φαίνεται και στο σχετικό βίντεο, τραυματιοφορείς και ιατρικό προσωπικό προσπάθησαν επί μισή ώρα να τον επαναφέρουν, όμως τελικά δεν τα κατάφεραν.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Νέος Κόσμος" της Αυστραλίας, ο Παναγιώτης Φαρλέκας ήταν πατέρας τριών ανήλικων κοριτσιών, ηλικίας 9, 7 και 5 ετών. Σύμφωνα με το οικογενειακό του περιβάλλον, δεν αντιμετώπιζε κάποιο σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα, ενώ πριν τους αγώνες είχε φροντίσει να κόψει το τσιγάρο αλλά και να χάσει συνολικά τους τελευταίους μήνες 17 κιλά.

"Οι συναθλητές του τον είδαν να βγαίνει εκτός πορείας και ανησύχησαν. Κολύμπησαν προς το μέρος του και, όταν διαπίστωσαν ότι είχε χάσει τις αισθήσεις του, τον σήκωσαν και τον έβαλαν σε φουσκωτό που τους συνόδευε στο νερό", δηλώνει ο Geoff Meyer, διευθυντής του οργανισμού Ironman Asia Pacific.

Η διοργάνωση Ironman Sunshine Coast Triathlon πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην πόλη Mooloolaba του Queensland, περιλαμβάνοντας κολύμπι (1,9 χιλιόμετρα), ποδηλατόδρομο (91 χιλιόμετρα) και τρέξιμο (21,1 χιλιόμετρα).  Ο Ελληνοαυστραλός ήταν ο πρώτος θάνατος στην Ιστορία της διοργάνωσης, με αποτέλεσμα να προκαλέσει αίσθηση.

Πάντως, όπως προκύπτει από την Αστυνομία, ο θάνατος του Παναγιώτη Φαρλέκα οφείλεται σε παθολογικά αίτια και δεν είναι ύποπτος, ενώ, από την πλευρά τους, οι διοργανωτές διεξάγουν τυπική έρευνα για να σιγουρευτούν ότι τηρήθηκε απόλυτα το πρωτόκολλο στην περίπτωση του 39χρονου.