Log in
A+ A A-

Αστόρια: Ανοιχτή συναυλία στην Πλατεία Αθηνών

Μια μουσική πανδαισία, με μελωδίες και γνωστά μουσικά δημιουργήματα του Μίκη Θεοδωράκη, του Μάνου Χατζηδάκη και του Μάνου Ελευθερίου θα έχει την δυνατότητα να απολαύσει η ομογένεια της Νέας Υόρκης, σε μια ξεχωριστή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία Αθηνών της Αστόρια.

Τα τραγούδια θα ερμηνεύσουν τα μέλη της Χορωδίας "Ελληνικές Φωνές του Long Island" σε συνεργασία με την ορχήστρα του Κώστα Φωτιάδη, σε μια συναυλία που αποτελεί το μοναδικό φετινό καλλιτεχνικό γεγονός στην Πλατεία Αθηνών.

"Θα ήθελα η Πλατεία Αθηνών να πλημμυρήσει με ελληνισμό εκείνο το βράδυ. Αυτή είναι η προσωπική μου επιθυμία. Είναι πραγματικά μια ευχή που έχω, γιατί αυτά τα τραγούδια έχουν βγει μέσα από την καρδιά, την κουλτούρα και την ψυχοσύνθεσή μας, τραγούδια του Θεοδωράκη, του Χατζηδάκη, του Ελευθερίου.", δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Αθηναίων, Πάνος Αδαμόπουλος, ο οποίος είναι ο εμπνευστής της εκδήλωσης.

Σύμφωνα με τον κ. Αδαμόπουλο, η συναυλία είναι αφιερωμένη στον ιδρυτή της Πλατείας, Δημοσθένη Συντήλα, χάρη στην πρωτοβουλία του οποίου ο ελληνισμός απέκτησε την δική του πλατεία στην Αστόρια.

"Η συναυλία είναι αφιερωμένη στον ιδρυτή της Πλατείας Αθηνών, τον επίτιμο πρόεδρο του συλλόγου μας, τον κ. Δημοσθένη Συντήλα. Είχε την έμπνευση πριν από 25 χρόνια να πάρει αυτό το κομμάτι της γης και παρότι έζησε στην Αθήνα μόλις 4 χρόνια - αν και Τρικαλινός - λάτρεψε την Αθήνα και την ονόμασε Πλατεία Αθηνών.", αναφέρει ο κ. Αδαμόπουλος.