Log in
A+ A A-

Η Νέα Υόρκη...τραγούδησε Μάνο Ελευθερίου

Στην μαγεία των στίχων του Μάνου Ελευθερίου, αλλά και της εξαιρετικής μουσικής απόδοσής τους στην σκηνή, αφέθηκαν το βράδυ της Τρίτης οι παρεβρισκόμενοι στο BMCC Tribeca Performing Arts Center, στην συναυλία -παρουσίαση της νέας δισκογραφικής δουλειάς του Περικλή Κανάρη, με τίτλο "Αόρατος".

Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Κώστας Μακεδόνας, Ρίτα Αντωνοπούλου και Λαμπρινή Καρακώστα, υπό την μουσική και ερμηνευτική πλαισίωση του Περικλή Κανάρη, προσέφεραν έντονα συναισθήματα στο κοινό, που τραγούδησε νέα αλλά και παλαιότερα τραγούδια.

Πολύ καλές κριτικές συγκέντρωσε το τραγούδι του τίτλου ("Αόρατος"), το οποίο ερμήνευσε ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ενώ πολύ καλές εντυπώσεις άφησαν και τα υπόλοιπα έξι κομμάτια του νέου cd.

Στην συνέχεια, ακολούθησαν τα κλασικά κομμάτια του Μάνου Ελευθερίου, τα οποία μελοποίησαν σημαντικοί Έλληνες συνθέτες: Θάνος Μικρούτσικος (Ο Άμλετ της Σελήνης, Δεν είμαι άλλος), Μίκης Θεοδωράκης (Το παλικάρι έχει καημό, Ποιος την ζωή μου, Στο παζάρι του ληστή, Το τρένο φεύγει στις οκτώ), Γιάννης Μαρκόπουλος (Μαλαματένια Λόγια, Παραπονεμένα Λόγια, Τα Λόγια και τα Χρόνια), Σταύρος Κουγιουμτζής (Του κάτω κόσμου τα πουλιά, Οι Ελευθεροι κι Ωραίοι), Χρήστος Νικολόπουλος (Των Αγγέλων τα Μπουζούκια), Ηλίας Ανδριόπουλος (Αυτές οι ξένες αγκαλιές), Δήμος Μούτσης (Κι αν φταίει κανείς).

Η συναυλία έκλεισε με τους πέντε καλλιτέχνες να τραγουδούν μαζί στην σκηνή τα "Μαλαματένια Λόγια", ολοκληρώνοντας με τον πιο εμφατικό και συμβολικό τρόπο μια απόλυτα επιτυχημένη μουσική εκδήλωση.