Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη - Δείτε το Βίντεο: Όσα έγιναν στην "ελληνική βραδιά" για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο

Το ρεπορτάζ του New Greek TV για την "ελληνική βραδιά" στο Barclay's Center, με αφορμή την παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο στον αγώνα ανάμεσα στους Μπρούκλιν Νετς και τους Μιλγουόκι Μπακς. Η συνάντηση του Αντετοκούνμπο με τους ομογενείς, τα ελληνικά χορευτικά και η ερμηνεία της Αννέτ Αρτάνι στον Αμερικανικό Εθνικό Ύμνο.

Βαθιά χαραγμένος στην μνήμη του Γιάννη Αντετοκούνμπο, αλλά και εκατοντάδων ομογενών που έδωσαν το παρόν στις εξέδρες του Barclay's Center, θα μείνει σίγουρα ο αγώνας ανάμεσα στους Νετς και τους Μπακς, που έληξε με νίκη της ομάδας του Μιλγουόκι. Οι λόγοι είναι τόσο αγωνιστικοί, όσο και εξωαγωνιστικοί: Από την μια πλευρά, ένας συγκλονιστικός αγώνας που κρίθηκε στην τρίτη (!) παράταση, κατά την οποία οι Μπακς επέδειξαν ωριμότητα στην άμυνα και πήραν το νικηφόρο αποτέλεσμα. Από την άλλη, μια ελληνική βραδιά αφιερωμένη στον διεθνή καλαθοσφαιριστή, που ένοιωσε για τα καλά την λατρεία των Ελλήνων της Διασποράς.

Όπως και κατά την περσινή ανάλογη εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Barclay's, τα παιδιά της Κοιμήσεως ανέλαβαν να δείξουν στους χιλιάδες θεατές... τι σημαίνει ελληνική παράδοση, με πρόγραμμα παραδοσιακών χορών, υπό τις οδηγίες των δασκάλων τους.

xoros

xoros2

 

Στην συνέχεια, την σκυτάλη πήρε μια Ελληνοαμερικανίδα τραγουδίστρια: Ο λόγος για την Αννέτ Αρτάνι, η οποία χειροκροτήθηκε για την ερμηνεία του Αμερικανικού Εθνικού Ύμνου, λίγο πριν οι δυο ομάδες βγουν στο κέντρο του γηπέδου για το τζάμπολ ενός ματς, που διήρκησε τρεις ολόκληρές ώρες.

annet

Στο ημίχρονο, τα κορίτσια της Ενορίας έπαιξαν έναν μίνι αγώνα μπάσκετ και, από εκεί και πέρα, άπαντες περίμεναν τον φιλικό αγώνα των «μεγάλων», ο οποίος είχε προγραμματιστεί για αμέσως μετά το παιχνίδι. Σε εκείνο το σημείο, αναμενόταν να έρθει σε επαφή με τους ομογενείς και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, λίγο πριν αναχωρήσει με την ομάδα του για το Μιλγουόκι.

Αντετοκούνμπο... «κουκουλοφόρος»

Πάντως, το πρόγραμμα της βραδιάς έδειξε να ανατρέπεται, αφού η αναπάντεχα μεγάλη διάρκεια του αγώνα γέννησε αμφιβολίες για το κατά πόσον ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα έχει την δυνατότητα να βγει από τα αποδυτήρια και να επισκεφθεί τους ομογενείς. Μάλιστα, κάποιοι προεξοφλούσαν ότι ο Greek Freak δεν θα τα κατάφερνε, ελλείψει χρόνου και με δεδομένο ότι η ώρα ήταν περασμένη. Οι φόβοι τους είχαν μια λογική μέχρι να κάνει την εμφάνισή του ένας «κουκουλοφόρος» και να εισβάλει στον αγώνα των μεγάλων. Όπως αποδείχθηκε, επρόκειται για τον Αντετοκούνμπο, ο οποίος εκτίμησε την λατρεία των ομογενών στο πρόσωπό του και έσπευσε να τους χαιρετήσει. Βέβαια, οι συνθήκες δεν προσφέρονταν για απλούς χαιρετισμούς.
«Ήμουν έτοιμος να φύγω, όμως είδα τα παιδιά εδώ και συνειδητοποίησα ότι ήταν Έλληνες και ήθελα να τους χαιρετήσω. Είναι εκπληκτικό αυτό που έγινε σήμερα», δήλωσε στο New Greek TV ο διεθνής καλαθοσφαιριστής.

adet

Στην συνέχεια, έβγαλε την «προβλεπόμενη» ομαδική φωτογραφία με τα μέλη της Κοινότητας που συμμετείχαν στον αγώνα και κατόπιν κατευθύνθηκε προς την εξέδρα, όπου επίσης φωτογραφήθηκε και υπέγραψε δεκάδες αυτόγραφα.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο οργάνωσης της ελληνικής βραδιάς, Δημήτρη Πριστούρη, στο πλευρό του Γιάννη Αντετοκούνμπο βρέθηκαν τουλάχιστον 500 Έλληνες, αφού τόσοι καταγράφηκαν από την «Κοίμηση της Θεοτόκου». Πάντως, θεωρείται δεδομένο ότι ο αριθμός των ομογενών που βρέθηκαν στο Barclay's Center ήταν ακόμη μεγαλύτερος.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έστειλε μήνυμα στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι «θα πρέπει να υπάρχει αισιοδοξία και όλα θα πάνε καλύτερα».
Για την ιστορία, ο Αντετοκούνμπο ολοκλήρωσε τον αγώνα με σημαντική επιθετική συγκομιδή (18 πόντοι) αλλά και τεράστια προσφορά στην άμυνα.

koritsiaagonas