Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 165
Log in
A+ A A-

Κουφός: "Έχω την Εθνική στην καρδιά μου - Θέλω να έρθω" - Όλα όσα έγιναν στην συνάντηση Κουφού - Καλάθη με ομογενείς στο Μπρούκλιν (Video + Photos)

Εαυτόν στην διάθεση της Εθνικής Ελλάδος έθεσε ο Κώστας Κουφός μιλώντας στο New Greek TV, αμέσως μετά τον αγώνα ανάμεσα στους Μπρούκλιν Νετς και τους Μέμφις Γκρίζλις, στο περιθώριο της συνάντησής του με ομογενείς από δυο Ενορίες της περιοχής.  Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την συνάντηση, όπως επίσης και την αμίμητη αντίδραση του Νικ Καλάθη όταν τον πλησίασε ένας ομογενής φίλαθλος του Παναθηναϊκού.

Το σκηνικό είναι πλέον γνώριμο, καθώς επαναλαμβάνεται πολύ συχνά στο Barclay's Center, κάθε φορά που αγωνίζεται η ομάδα κάποιου Έλληνα παίκτη.  Αυτήν την φορά βέβαια δεν διοργανώθηκε ελληνική βραδιά με παραδοσιακούς χορούς, όμως οι Ελληνορθόδοξες Ενορίες του Μπρούκλιν είχαν και πάλι την τιμητική τους.  Έτσι, αμέσως μετά τον αγώνα ανάμεσα στους Μπρούκλιν Νετς και τους Μέμφις Γκρίζλις, ομάδες των Εκκλησιών της Κοιμήσεως της Θεοτόκου - που διοργανώνει τα ανάλογα happenings - και του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, έδωσαν ένα μίνι φιλικό ματς, προς τιμήν των Κώστα Κουφού και Νικ Καλάθη.

koufos kalathis 6

koufos kalathis 9

koufos kalathis 5

Οι εξέδρες είχαν αδειάσει και στο γήπεδο βρίσκονταν πλέον μόνο Έλληνες, αλλά και συγγενείς καλαθοσφαιριστών, στον ειδικό χώρο αναμονής που έχει προβλεφθεί για αυτούς από τους υπεύθυνους των Νετς.  Ο αγώνας ανάμεσα στις Ενορίες είχε ξεκινήσει, όταν, εν μέσω χειροκροτημάτων, έκανε πρώτος την εμφάνισή του ο Κώστας Κουφός.  

Ο "Γκούφυ", όπως τον αποκαλούν οι συμπαίκτες του, εμφανώς αγχωμένος για τον λίγο χρόνο που είχε στην διάθεσή του, διέσχισε το τμήμα της εξέδρας που βρίσκονταν οι ομογενείς, για να κάνει με όλους το καθιερωμένο high five.  Δεν ήταν λίγοι αυτοί που τον σταματούσαν, προκειμένου να βγάλουν μαζί μια "greek selfie" ή να τους υπογράψει κάποιο αυτόγραφο, με τον Κουφό να μην χαλάει χατήρι σε κανέναν.

koufos kalathis 8

Καλάθης: "Πού είσαι, ρε μ...;"

Ο Νικ Καλάθης βρισκόταν λίγα μέτρα πιο πέρα, συνομιλώντας με φίλους του που είχαν έρθει στο γήπεδο για να τον δουν.  Στην συνέχεια, κατέβηκε στο παρκέ και χαιρέτησε ένα προς ένα τα μέλη των Ενοριών που αγωνίζονταν στο παιχνίδι.  Τότε, τον πλησίασε ένας ομογενής, πιθανόν φίλαθλος του Παναθηναϊκού, θυμίζοντάς του το "πράσινο" παρελθόν του:

"Που είσαι ρε βάζελε;", είπε ο φίλαθλος στο Νικ Καλάθη, για να πάρει την απάντηση σε άπταιστα ελληνικά:

"Που είσαι ρε μ@λάκα; Είσαι καλά;", απάντησε με φυσικότητα ο Νικ, με τους παρεβρισκόμενους να ξεσπούν σε γέλια.

Κατόπιν τούτου, κατέβηκε και ο Κουφός στο παρκέ, προκειμένου να βγάλουν όλοι μαζί την καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία.  Το έκαναν και πέρυσι και είναι δεδομένο ότι, όσο αγωνίζονται στο NBA, θα το κάνουν για χρόνια.

koufos kalathis 4

"Έχω την Εθνικη στην καρδιά μου"

Παρά τον περιορισμένο χρόνο, ο Κώστας Κουφός δεν αρνήθηκε να κάνει κάποιες δηλώσεις στο New Greek TV, σχετικά με την υποδοχή που του επεφύλαξαν, αλλά και ένα θέμα που τον αφορά και ενδιαφέρει τους Έλληνες φιλάθλους περισσότερο: Αυτό της Εθνικής.

"Την Εθνική Ελλάδος την έχω στην καρδιά και την ψυχή μου.  Αυτήν την στιγμή βέβαια ασχολούμαι σε καθημερινή βάση με τις υποχρεώσεις μου στο NBA.  Όμως, θα έρθω, εφόσον μου δοθεί η ευκαιρία", απάντησε ο Κώστας Κουφός, δείχνοντας, για μια ακόμη φορά, ότι ο ίδιος δεν είχε πρόθεση, με την περσινή απουσία του, να κλείσει την πόρτα της Εθνικής.

Αναφορικά με τους ομογενείς που επισκέφθηκαν τον ίδιο και το Νικ Καλάθη, τόνισε ότι αισθάνεται μεγάλη τιμή και τον κάνει να νοιώθει υπερήφανο ως Ελληνοαμερικανό.

Τρία χρόνια... υποδέχονται τους Έλληνες

Βασικός διοργανωτής της βραδιάς ήταν και πάλι ο ομογενής Γυμναστής - Εκπαιδευτικός Δημήτρης (Τζέημς) Πριστούρης, προερχόμενος από την Κοινότητα Κοιμήσεως της Θεοτόκου.   Αυτήν την φορά, οι Ενορίες που συμμετείχαν ήταν δυο και έτσι το φιλικό παιχνίδι μετά το τέλος του αγώνα των Νετς με τους Γκρίζλις είχε... μεγαλύτερη κόντρα.  Όλα αυτά βέβαια μόνο στο παρκέ,  καθώς όταν οι δυο παίκτες βγήκαν από τα αποδυτήρια, όλοι φωτογραφήθηκαν από κοινού.

Αξίζει να αναφερθεί ότι πριν τον αγώνα ανάμεσα στους Νετς και τους Γκρίζλις, τα παιδιά των Ενοριών, αλλά και της ελληνικής Super League Athletic Academy, υποδέχτηκαν τις δυο ομάδες στις γραμμές high - five.