Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 97
Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Το Συμπόσιο των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου (Video)

Ο πατέρας Θεμιστοκλής Αδαμόπουλος ήταν ο βασικός ομιλητής του 12ου Εθνικού Συμποσίου των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 27 – 28 Μαρτίου στις εγκαταστάσεις του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα Χάμπτονς, στην οποία ιερατικώς προϊστάμενος είναι ο πνευματικός καθοδηγητή, πατέρας Αλέξανδρος Καρλούτσος.

Πριν από την έναρξη των εργασιών, οι συμμετέχοντες και ο ομογενής ιεραπόστολος συμμετείχαν στην Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου, που πραγματοποιήθηκε στην γνωστή Κοινότητα, η οποία αποτελεί σύμβολο για τους Ορθόδοξους των Χάμπτονς.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, ο πατέρας Θεμιστοκλής αναφέρθηκε εκτενώς στην κατάσταση που αντιμετωπίζει ο ίδιος στην Σιέρρα Λεόνε. Μίλησε για την απίστευτη ξξ και τις κακουχίες που βιώνουν τα παιδιά, αλλά και για την προσπάθεια της Ελληνορθόδοξης Ιεραποστολής, προβάλοντας μάλιστα βίντεο τα οποία ευαισθητοποίησαν και με το παραπάνω τους παρεβρισκόμενους.

Τόσο ο πατέρας Αλέξανδρος Καρλούτσος όσο και οι Άρχοντες του Πατριαρχείου εξήραν το έργο του πατέρα Θεμιστοκλή Αδαμόπουλου στην Σιέρρα Λεόνε, τονίζοντας ότι η οικονομική ενίσχυση του οράματός του για βελτίωση των συνθηκών ζωής στην πολύπαθη χώρα είναι καθήκον όλων.

Οι συμμετέχοντες στο Εθνικό Συμβούλιο των Αρχόντων του Πατριαρχείου παρέδωσαν στον επικεφαλής της Ελληνορθόξης Ιεραποστολής της Σιέρρα Λεόνε, π. Θεμιστοκλή Αδαμόπουλο, επιταγή με την οικονομική τους βοήθεια. Ήταν η πρώτη συνεισφορά τους στο όνειρο του πατέρα Θεμιστοκλή, για ανέγερση ορφανοτροφείου για τα παιδιά που έχασαν την ζωή τους από τον Έμπολα στην πολύπαθη χώρα.