Log in
A+ A A-

Δείτε το Βίντεο: Έκαναν δωρεάν εξετάσεις για καρκίνο του προστάτη

Ο καρκίνος του προστάτη είναι ένας σιωπηλός δολοφόνος και μια εξέταση ρουτίνας μπορεί να αποβεί σωτήρια. Με αυτήν την απλή αλλά άκρως ρεαλιστική υπενθύμιση, το Ίδρυμα Πήτερ Λάτος σε συνεργασία με τον γιατρό Δρ. Ντέιβιντ Σαμάντι έδωσε την ευκαιρία σε άνδρες από τη Νέα Υόρκη και την ευρύτερη περιοχή να πραγματοποιήσουν την περίφημη εξέταση PSA δωρεάν και να διαγνώσουν τα επίπεδα του προστάτη τους.

Η εσωτερική αίθουσα του Cavo Lounge μετατράπηκε σε ένα οργανωμένο αυτοσχέδιο ιατρείο. Με ραντεβού ή χωρίς, ακόμη και άνδρες κάτω των σαράντα, εκμεταλεύτηκαν την ευκαιρία, προχωρώντας στην πολύ σημαντική προληπτική εξέταση. Όπως άλλωστε έχει τονίσει και ο Δρ. Σαμάντι ο καρκίνος του προστάτη δεν θα πρέπει να θεωρείται «η ασθένεια των ηλικιωμένων», κάτι που αποδείχθηκε και στην περίπτωση του Πήτερ Λάτος, που διαγνώστηκε στα 42 του σε προχωρημένο στάδιο και έφυγε από την ζωή μόλις στα 47 του χρόνια.

Το Ίδρυμα Πήτερ Λάτος διοργανώνει την δωρεάν εξέταση PSA κάθε χρόνο, συνεχίζοντας την πρωτοβουλία που είχε λάβει ο εκλιπών όταν ακόμη βρισκόταν εν ζωή, ενώ την Πέμπτη 11 Ιουνίου θα πραγματοποιήσει το καθιεωμένο φιλανθρωπικό γκαλά.

Όπως αποδείχθηκε και στην πράξη, ο έλεγχος του PSA ήταν ανώδυνος και δεν είχε καμία διαφορά από μια κοινή εξέταση αίματος.