Log in
A+ A A-

Φιλαδέλφεια: "Ο μηχανοδηγός ανέπτυξε υπερβολική ταχύτητα" (Video)

Η υπερβολική ταχύτητα που αναπτύχθηκε εντελώς αδικαιολόγητα φαίνεται πως είναι η αιτία για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα με το τρένο της AMTRAK, με τις Αρχές να ετοιμάζονται να ασκήσουν ποινική δίωξη εναντίον του μηχανοδηγού, ο οποίος εξακολουθεί να μην αντιλαμβάνεται τις συνέπειες που θα αντιμετωπίσει.

 

Όπως προκύπτει από την έκθεση των εμπειρογνωμόνων, ο μοιραίος συρμός κινείτο με 102 μίλια την ώρα, την στιγμή που η επιτρεπόμενη ταχύτητα στο μοιραίο σημείο δεν θα έπρεπε να ξεπερνά τα 50.  Μάλιστα, θεωρείται ότι η μέγιστη ταχύτητα που έπιασε το κοντέρ ήταν σαφώς μεγαλύτερη, καθώς ο αριθμός 102 προέκυψε μετά την χρήση των φρένων έκτακτης ανάγκης, που δεν κατέστη αρκετή βέβαια για να αποτρέψει το τραγικό συμβάν.

Από την πλευρά του, ο μηχανοδηγός δηλώνει πως δεν έχει απάντηση για το πώς έφτασε το τρένο να παραβιάσει τα όρια ταχύτητας, με τους αστυνομικούς να του καταλογίζουν ανευθυνότητα, ακόμη και μετά τα όσα τραγικά συνέβησαν.

Ο αριθμός των νεκρών αυτήν την στιγμή έχει φτάσει τους 7, ενώ εκφράζεται αγωνία για το τι μέλλει γενέσθαι με τουλάχιστον 19 άτομα τα οποία αυτήν την στιγμή θεωρούνται αγνοούμενα.

Όπως είναι φυσικό, το δυστύχημα έχει προκαλέσει αναστάτωση στο κοινό, το οποίο χάνει την εμπιστοσύνη του για έναν φορέα των σιδηροδρόμων που εξυπηρετεί ετησίως 11.6 εκατομμύρια επιβάτες.