Log in
A+ A A-

Χρυσοβαλάντης Κεφαλάς:Ελληνας,Ρεπουμπλικάνος, Gay υποψήφιος για τη Γερουσία

Είναι Ελληνοαμερικανός δεύτερης γενιάς, 35 ετών, άψογος ομιλητής της ελληνικής γλώσσας, βαθιά θρησκευόμενος, γαλουχημένος με τις αρχές τις ελληνορθόδοξης θρησκείας. Παράλληλα όμως, είναι και δηλωμένος ομοφυλόφιλος.

Ο λόγος για τον Χρυσοβαλάντη Κεφαλά, ο οποίος είναι υποψήφιος στην πολιτεία του Μέριλαντ με τους Ρεπουμπλικάνους στις επερχόμενες αμερικανικές εκλογές για την Γερουσία και μάλιστα από τα πρώτα φαβορί.

Σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο Κεφαλάς, αν και δηλώνει χιουμοριστικά «Αμερικανάκι», εκφράζει την περηφάνειά του για την ελληνική του καταγωγή και την πίστη του στις Αρχές της Ορθοδοξίας.

Παράλληλα, απαντάει σε όσους απορούν για το πώς ένας ομοφυλόφιλος κερδίζει τέτοιο χώρο στο Ρεμπουπλικανικό Κόμμα, τονίζοντας πως το 61% των Ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων στις ηλικίες από 18 έως 34 υποστηρίζει το δικαίωμα του γάμου των ομοφυλόφιλων.

Επιπλέον, διαφωνεί με την άποψη ότι η ομοφυλοφιλική σχέση αντιτίθεται στις αρχές της Ορθοδοξίας, υποστηρίζοντας αντίθετα πως η ισότητα αντηχεί δυο από τις βασικές διδασκαλίες της βίβλου.

Τέλος, εξέφρασε την λύπη του για την κατάσταση στην Ελλάδα ενώ, σε αντίθεση με τις επίσημες τοποθετήσεις της ελληνικής Κυβέρνησης, θεωρεί ότι η Κυβέρνηση Ομπάμα δεν βοήθηκε την Ελλάδα όσο θα έπρεπε στο θέμα του χρέους