Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Ελληνοαμερικανίδα προσέφυγε για "σεξιστική" απόλυση

Για πολλαπλές διακρίσεις εις βάρος της, που οδήγησαν στην άδικη και καταχρηστική απόλυσή της, κάνει λόγο μια Ελληνοαμερικανίδα στην αγωγή που κατέθεσε εναντίον των πρώην εργοδοτών της.

Σύμφωνα με τον «Εθνικό Κήρυκα», πρόκειται για την Ντάνιελ Μάρκου από το Σόφολκ, η οποία στρέφεται νομικά εναντίον της εταιρείας Systemax, στην οποία υπήρξε μεγαλοστέλεχος και επικεφαλής Τμήματος.

Όπως αναφέρεται στην αγωγή, η Μάρκου δεν είχε τα ίδια εχέγγυα με τους άλλους επικεφαλής της εταιρείας, οι οποίοι ήταν όλοι άνδρες, ενώ ακόμη και οι μισθολογικές της απολαβές ήταν χαμηλότερες από τους άνδρες ισόβαθμους συναδέλφους της, παρά το γεγονός ότι είχε τους τυπικούς τίτλους σπουδών που την ανέβαζαν μισθολογική κλίμακα.

Παράλληλα, υποστηρίζει ότι έγινε αποδέκτης επιθετικής πολιτικής από την εταιρεία όταν διεκδίκησε τα αιτήματά της, καταλήγοντας πως η απόλυσή της αποφασίστηκε ένα μήνα μετά την ανακοίνωση της εγκυμοσύνης της. Από την πλευρά της, η εταιρεία απαντά πως η απόλυση της Μάρκου δικαιολογείται απόλυτα και ότι δεν τίθεται θέμα διακρίσεων από πλευράς της Systemax.

Ασφαλώς, η δικαστική κατάληξη της υπόθεσης αναμένεται με ενδιαφέρον.