Log in
A+ A A-

Πασσιάς...τέλος - Επικυρώνει καθαίρεση το Οικουμενικό Πατριαρχείο

Στην ομόφωνη απόφαση για καθαίρεση του πρώην ιερατικού προϊσταμένου του Αγίου Σπυρίδωνα Ουάσιγκτον Χάιτς, Γεωργίου Πασσιά, προχώρησε η Επαρχιακή Σύνοδος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Εθνικός Κήρυκας".

Όπως τονίζεται, η καθαίρεση του Γεωργίου Πασσιά θεωρείται πλέον δεδομένη, λαμβάνοντας και τυπική ισχύ από την στιγμή που θα επικυρωθεί από το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης, στο οποίο υπάγεται η Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Βάσει του ίδιου ρεπορτάζ, κατά την διάρκεια συζήτησης της υπόθεσης διατυπώθηκε επιφύλαξη από τον Μητροπολίτη Ντιτρόιτ, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του για πιθανές αντιδράσεις από φανατικούς "οπαδούς" του Γεωργίου Πασσιά, που τον θεωρούν... Άγιο (!) και δεν δέχονται τις "σκοτεινές" περιπέτειές του, παρά τα αδιάσειστα στοιχεία.  Όμως, ακόμη κι αυτός προσυπέγραψε τελικά την καθαίρεση Πασσιά από την ιεροσύνη.

Να αναφερθεί ότι το θέμα του Γεωργίου Πασσιά τέθηκε εκτός ημερησίας διατάξεως, καθώς δεν είχε ξεσπάσει ακόμη το ερωτικό σκάνδαλο με την 45χρονη Περουβιανή όταν καθοριζόταν η θεματολογία.