Log in
A+ A A-

Φιλαδέλφεια: Θέλουν τους Εύζωνες για την παρέλαση

Οι εύζωνες της προεδρικής φρουράς έχουν συνδυαστεί κυρίως με την παρέλαση της ελληνικής ανεξαρτησίας στην 5η Λεωφόρο του Μανχάτταν. Φέτος, δεν αποκλείεται να παρατείνουν την παραμονή τους και να εμφανιστούν και σε άλλη πόλη.

Αυτό τουλάχιστον επιδιώκει η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Φιλαδέλφειας και Μείζονος Ντέλαγουερ, που θα τελέσει φέτος την παρέλαση μια εβδομάδα μετά τη Νέα Υόρκη και, συγκεκριμένα, στις 17 Απριλίου. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Ευστάθιος Καραντώνης, έχει σταλεί αίτημα στην Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για παράταση της παραμονής των Ευζώνων στις Ηνωμένες Πολιτείες, ούτως ώστε, μετά την συμμετοχή τους στην παρέλαση της Νέας Υόρκης να πράξουν αναλόγως και στην Πενσυλβάνια.

Αν τελικά το αίτημα αυτό γίνει δεκτό, θα είναι η πρώτη φορά που το άγημα θα μεταβεί στην Πενσυλβάνια μετά από 22 ολόκληρα χρόνια, δίνοντας άλλο χρώμα στην εκδήλωση, η οποία φέτος μετατέθηκε στα μέσα Απριλίου για να αυξηθούν οι πιθανότητες να μην επηρεαστεί από τις καιρικές συνθήκες.