Log in
A+ A A-

Σαφέτης: "Αμύνθηκα και ήμουν μεθυσμένος"

Ένα μπουκάλι ρούμι μέσα σε μια ώρα φέρεται να είχε καταναλώσει ο 19χρονος Μιχάλης Σαφέτης, ο οποίος χτύπησε και σκότωσε τον 57χρονο πατέρα του, Ιωάννη, κατά την διάρκεια ενός ενδοοικογενειακού καβγά που έλαβε χώρα στην περιοχή του Auburndale, στο Flushing.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο δικηγόρος του 19χρονου θα στηρίξει την υπερασπιστική γραμμή του στον ισχυρισμό της αυτοάμυνας, καθώς προκύπτει ξεκάθαρα ότι ο 57χρονος ήταν εκείνος που πήρε πρώτος στα χέρια του τον προστατευτικό λοστό, ο οποίος εξελίχθηκε στην συνέχεια σε φονικό όπλο.

Οι ευθύνες του θύματος για την τροπή που πήρε η διαμάχη φαίνεται πως γίνονται αποδεκτές και από πλευράς της Δικαιοσύνης, καθώς ήδη έχει εκδοθεί ένταλμα προστασίας για τον 16χρονο αδερφό του δράστη, Νίκο, ο οποίος θεωρείται θύμα, καθώς φέρεται να δέχτηκε πρώτος την επίθεση από τον πατέρα του.

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, παρότι εξοργίστηκε στο τηλεφώνημα για να περιμαζέψει τα παιδιά του, ο Ιωάννης Σαφέτης ήταν ενήμερος για την παρουσία των παιδιών του στο σπίτι της πρώην συντρόφου του, Ειρήνης, μια επαφή ανάμεσά τους την οποία δεν είδε ποτέ με καλό μάτι.

Παράλληλα, ερωτηματικό παραμένει η ψυχική κατάσταση του θύματος την ώρα του συμβάντος, καθώς δεν έχει ακόμη απαντηθεί το κατά πόσον βρισκόταν σε κατάσταση μέθης.