Log in
A+ A A-

Εκδήλωση της Ελληνικής Πρεσβείας στην Ουάσιγκτον

Η Πρεσβεία της Ελλάδος στην Ουάσιγκτον φιλοξένησε την εκδήλωση "European Perspectives: What's Next for Greece and Beyond?", η οποία διοργανώθηκε από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας σε συνεργασία με την εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίου AB Bernstein.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να ενημερωθούν οι επενδυτές-μέλη της εταιρείας για τις προοπτικές και δυνατότητες επενδύσεων που προσφέρει η Ελλάδα, ώστε να ενθαρρυνθούν οι επενδύσεις τους στη χώρα. Υπήρξε αθρόα προσέλευση επενδυτών – περί τους 65 – οι οποίοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στη χώρα μας και την παρούσα κατάσταση του επιχειρηματικού τοπίου.Η AB Bernstein είναι μια από τις σημαντικότερες εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίου με παρουσία σαράντα χρόνων και ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων και έρευνας στον τομέα των επενδύσεων. Η εκδήλωση έδωσε την δυνατότητα στους επενδυτές να ενημερωθούν ενδελεχώς για το ευνοϊκό επενδυτικό κλίμα και τις ευκαιρίες που προσφέρει η Ελλάδα.

Καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους, ο Πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ κ. Χρίστος Παναγόπουλος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να αποτελεί ελκυστικό επενδυτικό προορισμό. Στην ομιλία του εκ μέρους της Ελληνικής Πρεσβείας, ο Σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων κ. Θεοδόσιος Βάλλας αναφέρθηκε στην πορεία της ελληνικής οικονομίας και παρουσίασε τους τομείς και τις ευκαιρίες επενδύσεων που προσφέρει η Ελλάδα. Περιέγραψε τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες που έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση, καθώς και το ελκυστικό επενδυτικό περιβάλλον της χώρας. Παρουσίασε την υποδομή της χώρας και τα ισχυρά ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα και επισήμανε ότι η κρίση θα πρέπει να εκληφθεί ως ευκαιρία από τον επενδυτικό κόσμο.

Ο Travis Allen, ανώτερο στέλεχος της AB Bernstein στην παρουσίαση του αναφέρθηκε στις τάσεις και τις προκλήσεις της παγκόσμιας οικονομίας και παρουσίασε τις προβλέψεις της εταιρείας τόσο για την Αμερική όσο και για την Ευρωζώνη και την Ασία.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης έγινε παρουσίαση ελληνικών κρασιών και δόθηκαν πληροφορίες και επεξηγήσεις για τις ελληνικές ποικιλίες και τις εξαγωγές τους στις ΗΠΑ.