Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Το Δημοτικό Συμβούλιο τίμησε την Ελληνική Ανεξαρτησία (Video and Photos)

Την 195η επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης τίμησε, με την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωσή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Υόρκης.

Την ευθύνη της διοργάνωσης είχαν ο ομογενής Δημοτικός Σύμβουλος, Κώστας Κωνσταντινίδης, συνεπικουρούμενος από τους συναδέλφους του - και γνωστούς για τις σχέσεις τους με την ελληνική κοινότητα – Πολ Βαλόουν και Βίντσεντ Τζεντίλε, με την σύμπραξη της εκπροσώπου του Δημοτικού Συμβουλίου, Μελίσα Μαρκ Βιβερίτο.

kostavraveuseis 4

Ο Δήμαρχος Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο εκπροσωπήθηκε από την στενή του συνεργάτιδα και Συνήγορο του Πολίτη του Δήμου Νέας Υόρκης, Λετίσια Τζέιμς.

kostavraveuseis 1

kostavraveuseis 3

Όπως κάθε χρόνο, τα τιμώμενα πρόσωπα προέρχονταν από διαφορετικούς τομείς της κοινωνικής ζωής. Ειδικότερα ήταν ο Σύμβουλος του προέδρου του Μπρούκλιν, Ανδρέας Γκουνάρδης, η γνωστή για την επιχειρηματική της δραστηριότητα στην εστίαση οικογένεια Παπαγεωργίου, το Ελληνορθόδοξο Συμβούλιο IBEW Local 3 και οι σχολές ποδοσφαίρου Ελευθερία – Παγκύπριος.

kostavraveuseis 9

Το επετειακό μουσικό πρόγραμμα επιμελήθηκε η χορωδία του Αγίου Δημητρίου Αστόρια, ενώ τους Εθνικούς Ύμνους ΗΠΑ και Ελλάδας έψαλε η ομογενής απόφοιτος του σχολείου, Γεωργία Κατέχη.

kostavraveuseis 5

kostavraveuseis 10

Λίγο πριν την έναρξη του προγράμματος, ο Κώστας Κωνσταντινίδης ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του 55χρονου Γεωργίου Πατούχα, που δολοφονήθηκε στην Αστόρια την περασμένη Κυριακή.

Δείτε το ρεπορτάζ του New Greek TV