Log in
A+ A A-

K. Μητσοτάκης στο New Greek TV: Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι αναστρέψιμη

Την πεποίθησή του ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι αναστρέψιμη εξέφρασε στο New Greek TV ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατηγορώντας για μια ακόμη φορά, εμμέσως πλην σαφώς, τον ΣΥΡΙΖΑ ότι εξαπάτησε τον ελληνικό λαό.  Τι είπε για την ψήφο των Αποδήμων.

 Η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη για μια θέση η οποία συνήθως είναι αποκλειστική και θεωρείται ότι "χαρακτηρίζει" την παρέλαση (όπως είναι ο Τελετάρχης ή Grand Marshal) προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στην οργανωμένη ομογένεια και όχι μόνο.  Μάλιστα, υπήρξαν ευθείες κατηγορίες προς την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης ότι ουσιαστικά "χρωμάτισε" την εκδήλωση, με δεδομένο ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ήταν κάτι παραπάνω από ένας "Επίτιμος προσκεκλημένος".  

Τελικώς, με δεδομένο ότι αφενός οι Τελετάρχες φέτος έγιναν πέντε (αφαιρώντας την βαρύτητα της "αποκλειστικότητας") και αφετέρου ότι η ευρεία μάζα των ομογενών των νεοτέρων γενεών που συμμετέχει στην παρέλαση δεν κατέχει εις βάθος το περιεχόμενο των πολιτικών αντιπαραθέσεων, οι διαμαρτυρίες και οι συζητήσεις μετριάστηκαν, τουλάχιστον επί του παρόντος.  Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στο New Greek TV, αναφέρθηκε με πολύ θερμά λόγια στην εμπειρία της συμμετοχής του, αλλά και της υποδοχής που έτυχε από τον Απόδημο Ελληνισμό.

"Νοιώθω πολύ μεγάλη συγκίνηση και πραγματικά είμαι εξαιρετικά ευτυχής που έχω την δυνατότητα να συμμετέχω σε αυτήν την παρέλαση ως Τελετάρχης.  Έχω περάσει επτά χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες, γνωρίζω την δύναμη του ελληνισμού αλλά πραγματικά εκπλήσσομαι σήμερα από την ένταση των συναισθημάτων, από την αγνή αγάπη όλων των αποδήμων για την μητέρα πατρίδα αλλά και τον ιδιαίτερο τόπο της επιλογής του καθενός.  Είναι πολύ όμορφη αυτή η γιορτή, η οποία μας θυμίζει ότι πρέπει να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να ενισχύσουμε περαιτέρω τις σχέσεις Ελλάδος με την ομογένεια.", τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος στην συνέχεια αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για την ψήφο των Αποδήμων, που κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή στην Βουλή.

"Το πρώτο βήμα κατά την άποψή μου θα πρέπει να είναι η δυνατότητα να επιτρέψουμε σε αυτούς τους ανθρώπους να ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές από τον τόπο διαμονής τους.  Εξ ου και καταθέσαμε σχετικό νομοσχέδιο στην Βουλή την Παρασκευή.  Εύχομαι να το αγκαλιάσουν όλα τα πολιτικά κόμματα και στις επόμενες εκλογές να μποορούμε να δώσουμε σε αυτούς τους ανθρώπους, που τόσο αγαπάνε την Ελλάδα, την δυνατότητα να εκφραστούν και για τις πολιτικές τύχες του τόπου.".

"Η κατάσταση είναι αναστρέψιμη"

Στην συνέχεια, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε για μια ακόμη φορά την Κυβέρνηση για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, κάνοντας λόγο για "λαϊκισμό" και "ψεύτικες υποσχέσεις" που "ταλαιπώρησαν τον ελληνικό λαό".  Παρόλα αυτά, επανέλαβε την εκτίμησή του ότι, ακόμη και τώρα, τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν.

"Πάντα η κατάσταση είναι αναστρέψιμη και προφανώς έχουμε κάθε δυνατότητα να βγούμε από αυτήν την κρίση.  Αρκεί να είμαστε ενωμένοι και να αφήσουμε πίσω μας τους λαϊκισμούς που τόσο ταλαιπώρησαν την Ελλάδα, τα εύκολα λόγια, τα μεγάλα ψέμματα, τις υποσχέσεις που δεν μπορούν να υλοποιηθούν.  Μόνο με αλήθεια, μόνο με ευθύνη, μόνο με πολλή δουλειά, μόνο με αποτελεσματική διακυβέρνηση μπορεί η χώρα να βγει από το αδιέξοδο.  Έχει αστείρευτες δυνατότητες ο ελληνισμός, είτε στην Ελλάδα είτε απανταχού της Γης, ώστε να μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι θα ξεπεράσουμε και αυτήν την κρίση.  Εξάλλου η ελληνικη Ιστορία είναι γεμάτη από συμβάντα όπου η Ελλάδα κατάφερε να ξεπεράσει δυσκολίες που φάνταζαν ανυπέρβλητες.  Είμαι σίγουρος ότι το ίδιο θα κάνει και τώρα."