Log in
A+ A A-

Δείτε το βίντεο: Ο ήρωας Άλεκ Σκαρλάτος στο New Greek TV

«Αηδιασμένος» με τις τρομοκρατικές επιθέσεις ανά την Ευρώπη δηλώνει στο New Greek TV ο Ελληνοαμερικανός στρατιώτης Άλεκ Σκαρλάτος, ο οποίος τον περασμένο Αύγουστο, μαζί με δυο φίλους του, ακινητοποίησε Μαροκινό τζιχαντιστή πριν αυτός σκορπίσει τον θάνατο με καλάσνικοφ στην γαλλική υπερταχεία. Δείτε το βίντεο.

Όπως έχει επανειλημμένως αναφερθεί, οι συζητήσεις και η αντιπαράθεση γύρω από τον ορισμό του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, μεταξύ των Τελεταρχών, έβαλε σε δεύτερο πλάνο την παρουσία ενός προσώπου το οποίο έχει συγκεντρώσει – όχι άδικα – καθολική αναγνώριση διεθνώς: Είναι ο ομογενής στρατιώτης Άλεκ Σκαρλάτος, που έγινε γνωστός για την ηρωική ενέργειά του στην γαλλική υπερταχεία, όταν ακινητοποίησε – μαζί με δυο φίλους του – έναν ισλαμιστή από το Μαρόκο, που παραλίγο να ανατινάξει περισσότερους από 500 επιβαίνοντες.

Ο Σκαρλάτος ήταν μεταξύ των πέντε Τελεταρχών της φετινής παρέλασης στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης. Κατά την διάρκεια της καθιερωμένης δεξίωσης στο Plaza Hotel, πριν από την παρέλαση (σ.σ. θα επακολουθήσει σχετικό βίντεο από το New Greek TV) έγινε αντιληπτός από τους παρεβρισκόμενους, οι οποίοι δεν σταματούσαν να τον συγχαίρουν και να ζητούν αναμνηστική φωτογραφία. Ο ίδιος φάνηκε αιφνιδιασμένος, αλλά δεν χάλασε το χατήρι σε κανέναν.

«Για μένα είναι πολύ τιμητική αυτή η πρόσκληση. Ο πατέρας μου με έμαθε να είμαι υπερήφανος για την ελληνική μου καταγωγή. Είμαι πολύ ευτυχισμένος για την τιμή που μου έκανε η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων», ανέφερε αρχικά ο Σκαρλάτος.

«Αρρωσταίνω με αυτά που γίνονται»

Κι αν ο Σκαρλάτος με τους δυο φίλους του κατάφεραν να αφοπλίσουν τον Μαροκινό τζιχαντιστή, υπήρξαν τρομοκρατικές επιθέσεις ανά την Ευρώπη που δεν απετράπησαν. Ο ίδιος ο ομογενής στρατιώτης δήλωσε «αηδιασμένος» για όσα συμβαίνουν, ενώ μίλησε και για όσα συνέβησαν στην υπερταχεία.

«Δεν θέλω να σκέφτομαι τι θα μπορούσε να συμβεί εκείνη την ημέρα. Θα πω μόνο ότι εμείς σταθήκαμε πάρα πολύ τυχεροί. Με αρρωσταίνει όταν βλέπω τι γίνεται στην Ευρώπη με τα τρομοκρατικά χτυπήματα.», ανέφερε στο New Greek TV.

Το εγκώμιο του Σκαρλάτου έπλεξε και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, Πέτρος Γαλάτουλας.

«Ο κάθε Έλληνας πρέπει να αισθάνεται υπερήφανος, διότι στο πρόσωπο του Άλεκ Σκαρλάτου δείχνουμε ότι η Ελλάδα βγάζει ήρωες σε κάθε εποχή.».

Το συμβάν

Σύμφωνα με το BBC, ένας από τους Αμερικανούς αποκάλυψε πως κατάφερε να αποσπάσει ένα Καλάσνικωφ και ένα περίστροφο από τον 26χρονο Μαροκινό, την ώρα που κινούνταν σε ένα διάδρομο του τρένου. Στην συνέχεια του έκαναν κεφαλοκλείδωμα, ώσπου αυτός έχασε τις αισθήσεις του. Δύο από τους άνδρες που αφόπλισαν τον άνδρα, ο Spencer Stone και ο Alek Skarlatos, εργάζονται στην Αμερικανική Αεροπορία.

Το βράδυ της Παρασκευής ταξίδευαν από το Άμστερνταμ στο Παρίσι μαζί με τον παιδικό τους φίλο Anthony Sadler που επίσης βοήθησε στον αφοπλισμό του τρομοκράτη.

«Ο Spencer ήταν ο πρώτος που γράπωσε τον άνδρα από το λαιμό», δήλωσε ο Skarlatos, προσθέτοντας πως στην συνέχεια πήρε το Καλάσνικωφ από τα χέρια του και άρχισε να χτυπά τον τρομοκράτη με αυτό. «Όλοι άρχισαν να χτυπούν τον άνδρα ενώ ο Spencer του έκανε κεφαλοκλείδωμα, ώσπου αυτός έχασε τις αισθήσεις του», δήλωσε.

Ο 22χρονος Alek Skarlatos είναι μέλος της Εθνικής Φρουράς από το Ρόουζμπεργκ του Όρεγκον, ο οποίος τον Ιούλιο είχε ολοκληρώσει την υπηρεσία του στο Αφγανιστάν.