Log in
A+ A A-

Φιλαδέλφεια: Οι Εύζωνες το χειροκρότημα στην ελληνική παρέλαση

Με την συμμετοχή Τάγματος Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς για πρώτη φορά μετά από 22 ολόκληρα χρόνια, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η μεγάλη παρέλαση για την επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στην Φιλαδέλφεια.

Ομογενείς από την Πενσυλβάνια και τις γειτονικές Πολιτείες του Μέριλαντ και του Ντελαγουερ, έδωσαν δυναμικό «παρών» σε μια από τις – παραδοσιακά – μαζικότερες παρελάσεις της ελληνικής ομογένειας στις ΗΠΑ. «Σύμμαχος» στην προσέλευση αποτέλεσε και ο καιρός, ο οποίος θύμισε... Απρίλιο, με ηλιοφάνεια και σχετικά υψηλή θερμοκρασία.

Όπως ήταν φυσικό, οι Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς συγκέντρωσαν τα βλέμματα και το θερμό χειροκρότημα, καθώς ένα μεγάλο κομμάτι της νεότερης ομογένειας της Φιλαδέλφειας τους έβλεπε από κοντά για πρώτη φορά. Άλλωστε, μέχρι πέρυσι, παρήλαυναν αποκλειστικά στη Νέα Υόρκη, όπου ανοίγουν παραδοσιακά και αδιάλειπτα την παρέλαση εδώ και δεκαετίες.

Τελετάρχες της παρέλασης ήταν οι Τομ και Πάμελα Παπαδοπούλου, ενώ από επίσημους έδωσαν ακόμη το παρών ο Μητροπολίτης Νέας Υερσέης, κ. Ευάγγελος, ο Δήμαρχος Φιλαδελφείας, Τζιμ Κέινι, οι Γενικοί Πρόξενοι Ελλάδος και Κύπρου στη Νέα Υόρκη, Γεώργιος Ηλιόπουλος και Βασίλειος Φιλίππου, ο Ύπατος πρόεδρος της AHEPA, Τζον Γαλάνης, αντιπρόσωποι της Πολιτείας Πενσυλβάνια, του Δήμου Φιλαδελφείας και εκπρόσωποι της οργανωμένης ομογένειας.

Πριν την παρέλαση προηγήθηκε Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Φιλαδελφείας, ενώ μετά την ολοκλήρωσή της ακολούθησε εκδήλωση με παραδοσιακά χορευτικά των Συλλόγων στο Άπερ Ντάρμπυ.