Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Ο Κατσιματίδης και οι... άλλοι για τον Δήμο

Πολύ πιθανή θα πρέπει να θεωρείται η εκ νέου διεκδίκηση του χρίσματος για την δημαρχιακή υποψηφιότητα στη Νέα Υόρκη από τον Ελληνοαμερικανικό μεγιστάνα, Τζον Κατσιματίδη, στις επικείμενες διαδικασίες του Ρεμπουπλικανικού κόμματος. Ποιοι είναι οι άλλοι πιθανοί αντίπαλοι του ντε Μπλάζιο.

 

Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε το δημοσίευμα της New York Post, το οποίο παρουσίαζε ως σίγουρη την επικείμενη νέα συμμετοχή του Τζον Κατσιματίδη στις εσωκομματικές των Ρεμπουπλικανών για την ανάδειξη του υποψηφίου Δημάρχου Νέας Υόρκης. Παρότι άλλα ΜΜΕ που δημοσίευσαν την πληροφορία δεν βάζουν "το χέρι τους στην φωτιά", εντούτοις καταλήγουν ότι "το σκέφτεται σοβαρά", επικαλούμενα πηγές προσκείμενες στο στενό του περιβάλλον.

Μάλιστα, το DNA.INFO προχώρησε ένα βήμα πιο μπροστά, παρουσιάζοντας αναλυτικά όλους τους "ενδιαφερόμενους", που θα επιχειρήσουν να εκμεταλευτούν την φθορά που έχει υποστεί ο θριαμβευτής των εκλογών του 2013, Μπιλ ντε Μπλάζιο, κυρίως από το Δημοκρατικό Κόμμα και κατά δεύτερο λόγο από τους Ρεμπουπλικανούς.

Ειδικότερα, για το Δημοκρατικό Κόμμα, πρόκειται για τον Σκοτ Στρίνγκερ (σημερινό City Comptroller), τον πρόεδρο του Μπρονξ, Ρούμπεν Ντίαζ τζούνιορ, τoν Πολιτειακό Βουλευτή Χάκιμ Τζέφρις, τον μεγιστάνα του Real Estate και πρώην χρηματοδότη του ντε Μπλάζιο Ντον Πιμπλς και τον πρόεδρο του Μπρούκλιν, Έρικ Άνταμς. Από τους Ρεμπουπλικανούς, εκτός από τον Τζον Κατσιματίδη (με δεδομένο ότι την τελευταία φορά επεδίωξε την στήριξη των Ρεμπουπλικανών) ακούγεται και ο Δημοτικός Συμβούλος από το Κουίνς, Έρικ Ούλριχ.

Μεταξύ των παραπάνω αναφέρεται και ο... ιδρυτής της παράταξης "Rent is too Damn High", Τζίμυ Μακ Μίλαν, ο οποίος στο παρελθόν ενδιαφέρθηκε να γίνει Κυβερνήτης της Πολιτείας.