Log in
A+ A A-

Πόσο κοστίζει το απευθείας ταξίδι ΗΠΑ - Ελλάδα για το καλοκαίρι;

Τρία αεροδρόμια της βορειοανατολικής ακτής των ΗΠΑ συνδέονται φέτος απευθείας με την Αθήνα, με Delta, American Airlines και United να δραστηριοποιούνται σε JFK, Philadelphia Int. Airport και Newark αντίστοιχα.  Δείτε πού κυμαίνονται οι τιμές, βάσει της υπηρεσίας Skyscanner.

Όπως αναφέρθηκε σε πρόσφατο ρεπορτάζ, με την έναρξη των απευθείας πτήσεων της United Airlines από το Νιούαρκ την περασμένη Πέμπτη, οι αεροπορικές εταιρείες που θα πετάξουν απευθείας από τις ΗΠΑ στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" έγιναν τρεις, συνδέοντας τρεις διαφορετικές πόλεις: Νέα Υόρκη, Νιούαρκ και Φιλαδέλφεια, με τα δυο πρώτα αεροδρόμια να είναι σαφώς πιο κοντινά σε σχέση με το τρίτο και να χρησιμοποιούνται πολλές φορές... ως εναλλακτικές λύσεις.

Το ενδιαφέρον είναι, ασφαλώς, πώς διαμορφώνονται οι τιμές στις πτήσεις, αφού όχι μόνο υπάρχουν επιπλέον εταιρείες με απευθείας δρομολόγια, αλλά προγραμματίζουν και αυξημένα σε σχέση με πέρυσι.  Σύμφωνα λοιπόν με την υπηρεσία SkyScanner, για το (ενδεικτικό) χρονικό διάστημα από 1η Ιουλίου (αναχώρηση) έως και 31η Αυγούστου (επιστροφή), οι τιμές των απευθείας πτήσεων ξεκινούν από τα 1688 και φτάνουν μέχρι τα 2773 δολάρια.  Τα $1688 είναι η τιμή για την αναχώρηση με United από το αεροδρόμιο Νιούαρκ, ενώ και η μέγιστη τιμή είναι από το ίδιο αεροδρόμιο με αεροσκάφη της Lufthansa.  Στην αντίπερα όχθη, τα deals για πτήσεις με την Delta κυμαίνονται κοντά στα 1840 δολάρια.  Χαρακτηριστικό βέβαια είναι ότι εάν κάποιος επιλέξει να επιστρέψει μια ημέρα αργότερα (1η Σεπτεμβρίου) η τιμή για τις απευθείας από το JFK πέφτει από τα 1838 στα 1688 δολάρια.

Αντίθετα, φθηνότερο εμφανίζεται το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου (1-15), όπου υπάρχει τιμή κάτω από τα 1000 δολάρια για απευθείας πτήση από JFK, ενώ στα 1688 παραμένει παγιωμένη η τιμή για το Νιούαρκ.  Παρόλα αυτά, η τιμή ανεβαίνει εκ νέου και ξεπερνά τα 1700 δολάρια αν θελήσει κανείς να βγάλει εισιτήριο για όλο τον Ιούλιο, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι στο 1-16 Ιουλίου η τιμή φέρεται σχεδόν να διπλασιάζεται.

Βάσει του Skyscanner, για τα ίδια χρονικά διαστήματα, οι τιμές στις εταιρείες που πετούν με ενδιάμεσους ξεκινούν σταθερά από τα 800 - 900 δολάρια μετ' επιστροφής και ανεβαίνουν, χωρίς να αγγίξουν τα επίπεδα των απευθείας.  Σε αυτές τις περιπτώσεις βέβαια, εφόσον έχετε την δυνατότητα, καλό θα είναι να ελέγχετε και άλλες παραμέτρους, όπως είναι η διάρκεια της αναμονής, προκειμένου το ταξίδι να μην θυμίσει... Οδύσσεια.

Στην δε Φιλαδέλφεια οι πτήσεις με American Airlines παρουσιάζουν μια σταθερότητα κοντά στα 1700 (1688 δολάρια) ενώ φθηνό αποδεικνύεται και πάλι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, όπου η τιμή πέφτει στα 1137 δολάρια.

Ασφαλώς, οι προαναφερόμενες τιμές είναι ενδεικτικές, καθώς ως γνωστόν η διαδικασία του εισιτηρίου θέλει προεργασία και είναι ολίγον τι θέμα τύχης.  Για να αναζητήσετε το καλύτερο "ντιλ", συμβουλευτείτε τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα.