Log in
A+ A A-

NYPD: "Δεν είμαστε... Αλλοδαπών ούτε απελαύνουμε κόσμο"

Παρότρυνση προς τους παράνομους μετανάστες να απευθύνονται χωρίς φόβο στις Αρχές εφόσον πέσουν θύματα αξιόποινης πράξης δίνουν οι αξιωματικοί του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Υόρκης, τονίζοντας ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει φόβος απέλασης σε αυτές τις περιπτώσεις.

Όπως ανέφερε στο New Greek TV αξιωματικός που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες ορισμένοι πολίτες που θα έπρεπε να είχαν φύγει από την χώρα, έχουν υποστεί κλοπή ή ακόμη και βιαιοπραγία, αλλά δεν κάνουν καταγγελία στην Αστυνομία, φοβούμενοι μήπως αυτό σημάνει αυτομάτως και την απέλασή τους.

"Μόνο σε περίπτωση που καταζητούνται οι ίδιοι για κάποια παράνομη πράξη θα πρέπει να φοβούνται.  Σε αυτήν την περίπτωση, όντως θα τους συλλαμβάναμε και στην συνέχεια θα ακολουθούσαν διαδικασίες απέλασης.  Όταν όμως έρχεται ένας πολίτης και προχωρά σε μια καταγγελία, δεν πρόκειται να εστιάσουμε εκείνη την στιγμή σε τι τύπο βίζας έχει και να τους καταδώσουμε για απέλαση", τόνισε ο ίδιος αξιωματικός.

Πάντως, με βάση στοιχεία που έδωσε το State Department πριν από μερικούς μήνες, η Ελλάδα έχει μικρότερο ποσοστό "παράνομων" μεταναστών στις ΗΠΑ σε σχέση με άλλες χώρες.