Log in
A+ A A-

Δείτε Βίντεο: Το Greek Souvlaki... επελαύνει στη Νέα Υόρκη

Θα περίμενε κανείς ότι οι νέες γενιές των ομογενών δεν θα καταπιάνονταν απαραίτητα με την εστίαση, το φαγητό και ό,τι έκαναν – σε ένα βαθμό αναγκαστικά – οι πατεράδες και οι παππούδες τους. Όμως, δεν είναι ακριβώς έτσι. Παράδειγμα, το γνωστό σε όλους μας σουβλάκι: Σύμφωνα με στοιχεία του PanGregorian, στη Νέα Υόρκη λειτουργούν σήμερα περίπου 200 «σουβλατζίδικα», με αυξητικές τάσεις. Και όχι μόνο στο Κουίνς, αλλά και στην «καρδιά» του Μανχάτταν. Χωρίς να υπολογίζονται οι καντίνες – ή "καρότσια", όπως τις αποκαλούν οι Ελληνοαμερικανοί.

Χαρακτηριστικό των καταγεγραμμένων επιχειρήσεων είναι πως είναι όλες ιδιοκτησίας ομογενών. Παρόλα αυτά όμως, έχουν πάψει να απευθύνονται μόνο στο ελληνικό στοιχείο.  Όπως για παράδειγμα,η  καντίνα του Νίκου Καραγιώργου εμφανίστηκε στην Park Avenue το μακρινό 1971. Εδώ και κάποια χρόνια, ο ίδιος και ο αδερφός του, ανέλαβαν να συνεχίσουν την δουλειά, προσθέτοντας και παραδοσιακά ελληνικά γεύματα, συνταγές της μητέρας τους.

Δείτε το ρεπορτάζ του New Greek TV με όλα τα στοιχεία (αριθμός επιχειρήσεων, τιμές, χαρακτηριστικά) για το λεγόμενο "Greek Souvlaki", το οποίο... επελαύνει στη Νέα Υόρκη.