Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 244
Log in
A+ A A-

NYPD: Δεν συνελήφθησαν Δημάδης - Σουλτογιάννης

Δεν συνελήφθησαν οι Θάνος Δημάδης και Δημήτρης Σουλτογιάννης, σύμφωνα με αναφορά της Αστυνομίας Νέας Υόρκης που δημοσιεύει το ΑΠΕ.  Στην αντεπίθεση οι δημοσιογράφοι.

Νέες διαστάσεις λαμβάνει το περιστατικό με τους δημοσιογράφους και τις περούκες στη Νέα Υόρκη, καθώς διαφαίνεται ότι τα γεγονότα δεν είχαν ακριβώς όπως παρουσιάστηκαν από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων την περασμένη εβδομάδα.  

Αντίθετα, το ΑΠΕ παρουσίασε το Σάββατο μια άλλη εκδοχή, που φαίνεται πως δικαιώνει σε πολλά σημεία την απαντητική δημοσίευση του Δημήτρη Σουλτογιάννη την περασμένη Κυριακή, ο οποίος διέψευδε ότι είχε συλληφθεί και μιλούσε για έλεγχο - εξακρίβωση στοιχείων.  Κάτι ανάλογο αναφέρει το νέο τηλεγράφημα, που επικαλείται, πλεόν, το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Υόρκης το οποίο, αν και επιβεβαιώνει για τις περιβόητες περούκες, κάνει λόγο για ένα περιστατικό χωρίς τις διαστάσεις που είχαν παρουσιαστεί.

Ειδικότερα, το νέο δημοσίευμα του ΑΠΕ για την αναφορά της Αστυνομίας έχει ως εξής:

«Στις 17/9, περίπου στις 15:25 αστυνομικοί της ειδικής υπηρεσίας DSS απάντησαν σε κλήση που έλαβαν από την 42η οδό, που βρίσκεται μεταξύ της 2ης και 3ης λεωφόρου, καθώς ειδοποιήθηκαν από την ομάδα ασφαλείας του Έλληνα υπουργού Επικρατείας ότι χρειάζονται βοήθεια. Έπειτα από την άφιξη τους, οι αστυνομικοί προχώρησαν στην εξακρίβωση των στοιχείων των παρακάτω ατόμων:
Όνομα: Αθανάσιος Δημάδης
Όνομα: Δημήτριος Σουλτογιάννης "
(σ.σ: Στην αναφορά καταγράφονται τα πλήρη στοιχεία τους)
"Και τα δύο άτομα έγιναν αντιληπτά να συμπεριφέρονται ύποπτα, καθώς περιφέρονταν σε ένα εστιατόριο ξενοδοχείου. Η ελληνική ομάδα ασφαλείας και οι αστυνομικοί της υπηρεσίας DS πέρασαν από κοινού στον απέναντι δρόμο, σε μια καφετέρια, όπου διαπιστώθηκε ότι και οι δύο άνδρες φορούσαν περούκες. Οι ερευνητές της μονάδας μυστικών υπηρεσιών του τμήματος της Νέας Υόρκης, ενισχύοντας τους αστυνομικούς της DS, έφτασαν επίσης έπειτα από κλήση.

Και τα δύο άτομα ισχυρίστηκαν ότι εργάζονταν σε ελληνικούς τηλεοπτικούς και ειδησεογραφικούς σταθμούς, με ανάθεση να καλύψουν δημοσιογραφικά τους Έλληνες υπουργούς στην Νέα Υόρκη. Και οι δύο υποστήριξαν ότι είναι ξένοι ανταποκριτές. Και οι δύο άνδρες ανέφεραν ότι είχαν αγοράσει τις περούκες από ένα κατάστημα ρούχων που εξειδικεύεται στο ρουχισμό για το Χάλογουιν, ώστε να πλησιάσουν πιο κοντά στην ελληνική αποστολή χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, καθώς και οι δύο ήταν γνωστές φυσιογνωμίες στην Ελλάδα. Ο Σουλτογιάννης δήλωσε πως η πρόθεση τους ήταν να «πιάσουν» τον υπουργό Επικρατείας να ψωνίζει στην Νέα Υόρκη, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στη μέση οικονομικής κρίσης...

Οι αστυνομικοί της υπηρεσίας προχώρησαν σε προφορικές επιπλήξεις και στον Δημάδη και στον Σουλτογιάννη να αποφύγουν να πλησιάσουν τον Έλληνα υπουργό, είτε άλλο μέλος της ελληνικής αποστολής»
Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων η αναφορά της αμερικανικής αστυνομίας, που ήταν και η πηγή του τηλεγραφήματος του ΑΠΕ ΜΠΕ από τη Νέα Υόρκη.

Ως εκ τούτου την οφειλόμενη απάντηση προς κάθε ενδιαφερόμενο δεν χρειάζεται να τη δώσει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αφού τη δίνει η αστυνομία της Νέας Υόρκης. Σε κάθε περίπτωση, την ευθύνη των τηλεγραφημάτων που δημοσιεύονται στο Πρακτορείο φέρει ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής του ΑΠΕ ΜΠΕ."

Να αναφερθεί ότι τις τελευταίες ημέρες είχε κυκλοφορήσει στον Τύπο πως οι Δημάδης Σουλτογιάννης 1) συνελήφθησαν - ενώ ουσιαστικά υποβλήθηκαν σε έλεγχο και εξακρίβωση στοιχείων 2) ισχυρίστηκαν στην Αστυνομία ότι είναι μέλη της Κυβερνητικής αποστολής - ενώ η αναφορά καταδεικνύει ότι αποκάλυψαν την πραγματική ιδιότητά τους.  Αντίθετα, επιβεβαιώνεται ότι χρησιμοποίησαν τις περούκες προκειμένου να μην γίνουν αναγνωρίσμοι, καταγράφοντας κρυφά τις κινήσεις του κ. Παππά.

Παράλληλα, στο νέο τηλεγράφημα του ΑΠΕ δεν διευκρινίζεται τι ακριβώς συνέβη με την απόδειξη των 18 δολαρίων στο μπαρ του ξενοδοχείου, που οι δημοσιογράφοι φέρονται να χρέωσαν στο δωμάτιο του συνεργάτη του Νίκου Παππά, κ. Χριστοφορίδη, κι αν υπάρχει σχετική έρευνα για την υπόθεση. 

Υπενθυμίζεται ότι, λίγες ώρες νωρίτερα, ο απεσταλμένος - και όχι ανταποκριτής - του ΑΠΕ στη Νέα Υόρκη, Γ. Μηλιώνης, αρνήθηκε ότι είχε διοχετεύσει ο ίδιος το επίμαχο δημοσίευμα του ΑΠΕ, το οποίο μάλιστα εμφανίζεται να έχει "κατέβει" από την σελίδα.

Πλέον, ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει το κατά πόσον οι δυο δημοσιογράφοι θα κινηθούν νομικά.