Log in
A+ A A-

Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο: Τίμησε τη Νίτζια Λογοθέτη

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος του θεραπευτικού κέντρου "Seleni Institute", Νίτζια Λογοθέτη, αναδείχθηκε "Πρόσωπο της Χρονιάς" για το 2016 από το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο του 67ου ετήσιου δείπνου που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο "Πιέρ" στο Μανχάτταν.

 Η κ. Λογοθέτη, η οποία ίδρυσε το "Seleni Institute" το 2011 με έμφαση στην γυναικεία ψυχική υγεία, έδωσε βάρος στην αποτελεσματικότητα της δραστηριότητάς του, πάντα στα πλαίσια λειτουργίας ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού.  

"Είναι πολύ μεγάλη τιμή για εμένα.  Ευχαριστώ το Επιμελητήριο και ειδικά την κ. Νάνσυ Παπαϊωάννου.  Είναι σημαντικό που υπάρχει αυτός ο Οργανισμός, ο οποίος συνεισφέρει στην προσπάθεια νέων Ελλήνων, όπως είμαι εγώ άλλωστε, για να πετύχουν τις προσπάθειές τους", ανέφερε κατά την εισαγωγή της.

Σύμφωνα με την Νίτζια Λογοθέτη, το "Seleni Institute" κλήθηκε να βοηθήσει το γυναικείο κοινό στην αντιμετώπιση ψυχοσωματικών προβλημάτων της εποχής, όπως το άγχος και την κατάθλιψη, τα οποία επιδεινώνονται από τις δύσκολες κοινωνικο-οικονομικές αλλά και κλιματολογικές συνθήκες.  Επίσης, είχε την ευκαιρία να αναφερθεί και στην συνεργασία που αναπτύχθηκε με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ) με ξεχωριστή μνοία στην υπόθεση ενός μικρού παιδιού, του Λεωνίδα, και τις προσπάθειες που έγιναν για να βοηθηθεί αποτελεσματικά.

Από την πλευρά του, ο σύζυγος της τιμώμενης και πρόεδρος του Libra Group, Τζορτζ Λογοθέτης, έπλεξε το εγκώμιό της, χαρακτηρίζοντάς την ως "την καλυτερή του φίλη" και δίνοντας βάση στην προσπάθεια και την τάση της να στέκεται στο πλευρό όσων έχουν ανάγκη.

"Είναι μια αξιόλογη γυναίκα, η ανιδιοτελής επιθυμία της οποίας να βοηθάει τους άλλους, σε αγγίζει.  Έχει συμπόνοια ακόμη και για τους ξένους, πολλοί εκ των οποίων της διηγούνται την ιστορία της ζωής τους, ακόμη και με μόνο δέκα λεπτά γνωριμίας!  Η αφοσίωσή της στην οικογένειά της και την 'Seleni' είναι απόλυτη", τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Λογοθέτης.

Στο έργο της Νίτζιας Λογοθέτη αναφέρθηκε και η πρόεδρος του Δ.Σ., Νάνσυ Παπαϊωάννου, η οποία είναι και η πρώτη γυναίκα που ανέλαβε το κορυφαίο πόστο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Brian Devine έκανε αναφορά στην 70ή επέτειο από την ίδρυσή του, η οποία θα εορταστεί το 2017, με μια σειρά αναλόγων εκδηλώσεων.

Τέλος, το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, ως ένας από τους βασικούς φορείς - υποστηρικτές του 10ου Ελληνικού Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νέας Υόρκης, τίμησε τον ιδρυτή του, Τζέιμς ΝτεΜέτρο, για την επιτυχία της φετινής διοργάνωσης, η οποία και ολοκληρώθηκε πριν απο μια εβδομάδα με σημαντικές συμμετοχές και μαζική προσέλευση του κοινού.